Friday, September 4, 2015

BERSIH - MEDIUM TUNJUKKAN PADA DUNIA BAHAWA RAKYAT MALAYSIA TIDAK BODOH

Rata-rata kenalan gua di luar negara menyatakan rakyat Malaysia bodoh. Gua jadi hangin. Mereka menempelak gua dgn menyatakan rakyat Malaysia masih undi BN walau BN memerintah dengan teruk. Ekonomi teruk. Undang-undang tak stabil. Negara Malaysia seolah-olah berada di zaman batu dan bla,bla,bla...

Dalam hati gua berkata, " kepala hotak ko, yang bodoh tu org bn, bukan rakyat Malaysia keseluruhannya."

Nah ambik ni, dalam BERSIH 4 rakyat Malaysia tunjukkan mereka tak bodoh untuk diperbodohkan. Hanya kuasa sahaja yang menghalang mereka daripada menuntut perubahan ke arah negara benar-benar bertamadun.

Dalam BERSIH 4, rakyat Malaysia yang hadir terdedah kepada MAUT kerana ada ura-ura kerajaan NAJIB nak isytiharkan darurat. Pihak tentera pula menyatakan kesangupan untuk mengambil alih penguatkuasaan jika darurat diisytihar.

Tat kala itu, tat kala tentera mengambil alih penguatkuasaan segala kemungkinan boleh berlaku. Kematian beratus ribu rakyat Malaysia di jalanan Kuala Lumpur adalah perkara yang mudah dijangka. Mujur tak berlaku..

Nak saja gua bagitau mereka bahawa umno bn akan memerintah Malaysia sampai kiamat. Tiada parti politik boleh menang dalam pilihanraya menentang umno bn.

Pilihanraya Malaysia hanya medium untuk tunjukkan pada dunia bahawa Malaysia amal demokrasi yang mana sebenarnya tidak wujud sama sekali. Dalam sistem pilihanraya Malaysia yang gua nampak, yang kalah boleh jadi menang dan menang menjadi kalah.

sebab apa?

Semua orang tahu pengkhianatan dalam pilihanraya Malaysia sejak dulu kini dan selamanya.

Sedihnya.....

Orang PAS terutama golongan ulama memfatwakan BERSIH sebagai HARAM mengikut pegangan agama mereka. Dengar ceritanya pemimpin PAS menegah ahlinya menyertai BERSIH 4.

Tidak begitu dari sudut pandangan mufti kesayangan gua Dr Asri mufti Perlis. Dr Asri malah menyifatkan mereka yang menghadiri bersih sebagai wira kerana menunjukkan ketidaksetujuan mereka dengan kezalimaan dan kebodohan pemerintah.

Apakah agama Dr Asri dan agama golongan ulamak dalam PAS ni berbeza?

KEBANKRAPAN MALAYSIA

Tidak dapat tidak kita kena mengakui Malaysia akan bankrap di bawah pemerintahan parti politik yang pandai jaga ekonomi. Jika sebelum ini gua menjangkakan Malaysia akan bankrap pada tahun 2019, kini kebankrapan Malaysia mungkin berlaku lebih cepat.

Greece bankrap tetapi berjaya pulih dengan serta merta kerana one currency iaitu euro. Negara-negara euro tidak mahu mata wang mereka jatuh kerana Greece adalah sebahagian dari euro yang berkongsi matawang euro.

Mahu atau tidak....
Jerman, Perancis, dan Italy terpaksa menghantar bantuan kewangan kepada Greece bagi menyelamatkan negara itu sekaligus menyelamatkan mata wang euro. Greece tak perlu pinjaman dari bank dunia untuk recover hutang sedia ada di bank tersebut.

Lain pula halnya dengan Malaysia..

MYR dijangka akan jatuh lagi ke paras MYR5-6 berbanding 1USD. Apabila itu berlaku, Malaysia terpaksa membayar hutang dengan kadar lebih besar kerana semua hutang perlu dibayar dalam USD.

Jika sebelum ini Malaysia membayar RM 3.3/ 1USD bermakna berlaku peningkatan sebanyak RM1.7 untuk setiap USD jika MYR jatuh ke paras MYR5 berbanding 1 USD

Jika MYR jatuh ke paras MYR6 berbanding 1USD penambahan kadar bayaran itu meningkat kepada MYR2.7 yang mana terlalu besar untuk ditanggung kerajaan Najib.

Akhirnya Malaysia akan muflis.......

Jika Malaysia bankrap siapakah yang akan membantu Malaysia kalau tidak bank dunia. Apabila bank dunia salur bantuan. Malaysia kena ikut kehendak mereka. Negara terpaksa distruktur semula 100%

Indonesia, Singapura dan Thailand lebih suka MYR jatuh kerana negara mereka akan beroleh lebih banyak keuntungan dalam apa jua bentuk transaksi kewangan dengan Malaysia.

TAHNIAH UNTUKMU BERSIH
PI MAMPUIH DENGAN FATWA SONGSANG ORANG TUUUUU

wakaka

No comments:

Post a Comment