Monday, December 8, 2014

Cara Menunjukkan Wala Ala SUSPECTED UG Gang


Bila orang suci tidak wala' .....

Wahai Bapa ku, TITM, sangat menghairankan, selaku seorang Naib Presiden, Tuan boleh gi berseronok-seronoh mandi manda dengan Norazli Musa, Nik Abduh, Nasrudin Tantawi...ketika PAS Pusat ada program di Perak kerana menyambut Perayaan Ulangtahun PAS kali ke-63 tahun...

Apakah perayaan tersebut tidak membawa apa-apa makna kepada mereka yang sewaktu dengan mu, wahai Bapa ku, TITM?

Bukankah apabila ada percanggahan program dengan program PAS Pusat, maka program PAS Pusatlah perlu diutamakan dan program selain itu perlu diabaikan. Maka apa ceritanya Wahai Bapa ku TITM? 

Norazli Musa adalah Ketua Penerangan Dewan Ulama Pas Perak. Dia sepatutnya selaku tuan rumah, patut menyambut kedatangan tetamu ke Negeri Perak yg jadi tuan rumah.

Tolonglah jangan terlalu sibuk cari sampul tebal di Kota Raya.....

Ini semua adalah gara-gara wala tahap taksub dengan kelaku Tuang Presideng...atau apa?


Tuang Presidenglah yg memulakannya hingga menjadi ikutan pemimpin bawahan. Presideng yang mengungkap kata-kata sombong dan angkuh : "Atas sayalah nak hadir, tak mahu hadir".

Tuang Presideng telah tuang sewaktu pembentangan bajet kerana pergi ke London ikut Setpolnya, Dr Ahmad Samsuri yang menghantar anaknya belajar di sana.

Kesian budak-budak disana terpaksa tergesa-gesa susun program kerana kedatangan Hj Hadi kesana tidak dirancang terlebih awal.

Dia kelam kabut nak lari semata-mata kerana dia 'segan' nak duduk diantara celah Anwar dan LKS ...adoi! Rupa-rupanya, TMB Kelantan, Nik Amar pun turut begitu mentaksubi Hj Hadi dalam hal ponteng....

MSO dalam blognya menulis : Ketidak hadiran Mohd Amar pada sidang DUN lepas menjadi tanda tanya. Tidak sepatutnya beliau sebagai TMB tidak menghadiri sidang DUN apa lagi ia membincang soal perbelanjaan negeri Kelantan untuk tahun depan. Khabarnya semasa sidang Dewan bersidang beliau berada di Makkah. Selaku timbalan MB, Mohd Amar harus menjadi pembantu MB sepanjang masa.

Begitulah ceritanya tingkatan dan tahap wala' yang ada dalam PAS. Korang tak wala' jadi Munafiq Haraki, depa tak mengapa, sebab dari kalangan manusia suci.... -al-husseynULASAN GB

Hukum kebenaran dan keadilan terus berjalan. Akan terdedah dan terbongkar wajah sebenar golonngan yang mengaku sabagai wala' serta suka menghukum orang lain sebagai munafiq haraki. Sekarang terdedah siapa sebenarnya munafiq haraki itu.

Merekalah JEBON dalam ertikata sebenar, tetapi yang dituduhnya orang lain... Namun kebenaran akan tetap muncul juga.

Sewajarnya kesemua mereka yang terlibat perlu dihadapkan ke Lembaga Disiplin parti kerana mengutamakan program lain selain dari program PAS Pusat. Bersukaria sesama puak wala' mereka tatkala parti sedang mengadakan satu program besar untuk membincangkan halataju parti sempena ulangtahun parti yang ke 63 di Perak.

Kata seorang sahabat... jikalah yang berkelah itu dari golongan profesyenal sudah pasti ia menjadi satu isu besar...

 dicopy dari blog greenboc

No comments:

Post a Comment