Saturday, August 16, 2014

Jika Benar Kata-Kata Hasnul Ini Maka Hakikatnya PAS Pertahan Pemimpin Selalu Ponteng SolatKalau Nak lagi Sedap - Baca artikel ini sambil dengar lagu munafik . Klik video kat side bar sebelah tuuuuuuuuuuuu


Ini adalah kenyataan ADUN PAS kawasan Morib, Tuan Haji Hasnul Baharuddin yang dikutip dari blog kedahlanie.

Kenyataan beliau sangat memalukan PAS terutama para pemimpin tertinggi dan Majlis Syura Ulama.

Tindakan PAS sengaja melambat2 kan usaha melantik Menteri Besar adalah satu kesilapan yang besar dan pendapat ini dikongsi bersama kebanyakan AJK PAS Pusat.

Itulah sebabnya Presiden tidak memanggil mesyuarat AJK PAS Pusat yang mempunyai kuasa eksekutif. 10/8 di tunda ke 13/8 ke 17/8.

Alasan untuk bargain dan tidak bersetuju dgn Dr Wan Azizah adalah tidak munasabah. Kita pakatan rakyat boleh duduk berbincang sehingga rentung dan hantar satu nama. Kalau sultan tolak kita hantar nama lain dan seterusnya. Tapi kita terus amik sikap sambil lewa. 
Sehingga imej kita rosak di mata pengundi2 pLPakatan Rakyat terutama bangsa Cina. Pesuruhjaya Selangor tidak memanggil mesyuarat dan ambil tindakan proaktif dan serahkan 100 peratus ke pusat. Kita yang duduk di Selangor tentu lebih faham dan seharusnya bertanggungjawab.

Saya yang menyokong pakatan rakyat akan di hadap ke tindakan disiplin.

Macam mana exco yg bersekongkol dengan mb bebas dan memecat semua exco pakatan rakyat yang lain. Kalau tidak kerana tindakan saya hari ini, semua ahli majlis PKR dan DAP pun akan di pecat oleh Khalid Ibrahim dan disokong oleh EXCO2 PAS yang wala' dengan pimpinan kononnya. Siapa yang khianat sebenarnya. Pejabat MB sudah telefon bekas2 ahli majlis yang sudi untuk setia dengan Khalid Ibrahim.

Exco2 pakatan rakyat dipecat dan dihalau keluar bersama dengan 30 staf2 dan ada yang tunggu masa hendak bersalin. TSKI juga seorang yang suka meninggalkan solat. Majlis syura ulamak tahu tak maklumat ini?

EXCO yang duduk berjam2 dengan TSKI boleh mengesahkan perkara ini. Kenapa nak pertahankan tski sampai setengah mati?

Saya mengambil tindakan ini untuk menyelamatkan pas dari terus hanyut dengan tindakan2 yang merugikan.

Kita kata masih bersama PR tapi perbuatan kita menghancurkan PR.

Saya sudah bersedia untuk terima apa juga akibatnya dari tindakan saya.

Hasnul b Baharuddin.

BRAVO, BRAVO, BRAVO

لاَ هَوْلَ وَلاَ قُوَّتَ اِلاَّبِاللّهِ

Ini Ulasan Sdr Greenboc

Pendedahan di atas memeranjatkan. Mungkin ada pihak tidak setuju kita melondehkan keaiban orang lain. TETAPI DI DALAM BAB SOLAT APATAH LAGI UNTUK SEORANG PEMIMPIN BERAGAMA ISLAM TIDAK BOLEH DIKOMPROMI.

Ini kerana Imam Ahmad menyatakan, jarak antara seorang lelaki dengan kekufuran adalah meninggalkan solat. Di dalam riwayat At-Tabrani pula “Siapa meninggalkan solat dengan sengaja, maka dia kafir nyata.” Tidak seperti ibadah lain, Allah memfardukan ibadah solat secara langsung kepada Rasulullah dalam peristiwa Israk dan Mikraj.

Meninggalkan solat pula menjadikan hati manusia jauh untuk melakukan amal kebaikan malah buruk akhlaknya.

Malah amalan yang mula-mula sekali dihitung pada hari pembalasan kelak ialah solat. Jika sempurna solatnya maka baiklah seluruh amalannya. Begitulah disebaliknya.

Demikianlah, hukum kebenaran dan keadilan berjalan. Ia tidak boleh ditutup. Ia tetap terserlah juga akhirnya.
Antara sifat-sifat orang munafik
d. Malas menegakkan solat, tapi kalau solat suka menunjuk-nunjuk (riyak) 
Firman Allah: “Dan bila mereka berdiri untuk melaksanakan solat, mereka berdiri dengan malas. Mereka bermaksud riyak dihadapan manusia. Dan tidaklah mereka itu menyebut asma Allah, kecuali sedikit sekali [Qs An Nisa:142]

Berita Majlis Syura Ulama Pertahan Khalid di sini

No comments:

Post a Comment