Wednesday, July 30, 2014

Filem lucah untuk ulama PAS pro umno

Tulisan di bawah adalah milik Ismail Bungsu. Gua siarkan kerana gua minat dengan kandungannya.  PAS mahu apa? DAP dapat Penang, PAS dapat Kelantan, Kedah dan Perak (walaupun sekejap) PKR dapat Selangor.

Mengapa nak kacau? Restuilah keputusan PKR.

Malas nak kenang pengkhianatan terhadap tahaluf siyasi yang dilakukan PAS ketika pilihnraya yang lalu..

PAS telah diizin lantik MB buat Perak, Kedah, Trengganu dan Kelantan bila menang bergaya tika PKR dan DAP bantu undi di election, tapi apa jadi? Perak, Kedah dan Trengganu terlepas ke BN. Di mana silapnya strategi?

Lalu nak rebut pula Selangor yang diamanahkan kepada PKR?

Bila ada ura2 Anwar dicadang dilantik jadi PM jika menang dan DAP setuju maka Hadi diam tak bercakappun dan apakan Hadi juga kepingin?

DAP awal2 sokong PKR dan Hadi sedar itu tak menjadi lagi sebab Hadi sendiri lemah hubungan internasional banding Anwar.

Lalu apa tindakan Hadi, maka banding Anwar mereka cadang tengku Razaleigh yang tiada kaitan dengan PR pula jadi PM. Inilah permainan.

Apa sebaliknya?

Sebenar secara diam2 sebelum ini Hadi dan Nasharudin yang kalah di tangan Mat Sabu dulu ada ketemu Najib.

Pertemuan itu tanpa ada rundingan dengan Nik Aziz dan PM konon berjanji lantik Hadi Timbalan PM jika PAS gabung dengan UMNO dan sesudah itu PM panggil Nik Aziz tapi Nik Aziz tak setuju selagi syarat tak disetuju.

Tika perbincangan Nik Aziz dan Hadi sesudah pertemuan dengan PM, Hadi kata" sekadar bincang2 saja".

Terbukti sesudah itu Nashrudin yang kalah rebut jawatan Timbalan rapat2 dengan PM dan bersama ke luar negeri dan ini bukti jelas.

Itu sebab bila kes Selangor tertonjol Hadi tidak setuju cadangan PKR tukar MB sebab dia sendiri ada kepentingan.

Siapa Hadi ikut campur hal kerusi MB Selangor?

Perlu difahami cara tubuh kerajaan Selangor mestilah dibentuk oleh pas 15,dap 15 dan pkr 14 makna 44 dun yang tentukan sebab mereka majoriti. Yang lain tiada hak ikut perlembagaan.

Orang lain termasuk Hadi yang bukan YB tiada kuasapun termasuk Anwar dan Lim sendiri. Sekadar menyalak bolehlah.

ISMAILY BUNGSU

Bersetuju untuk bersama umno bermakna PAS mengiktiraf Fathul Bari yang mengatakan Al Qardhawi sebagai khawarij, Astora Jabat yang menulis merepek-repek tentang islam moderate dalam surat khabar umno sebelum disahkan sesat oleh kerajaan negeri Johor dan  Sisters in Islam yang memperjuangkan hak wanita yang bertentangan dengan islam (soal aurat).

Bersetuju bersama umno bermakna PAS bersetuju Si  ANU kat bawah ni yang suruh bagi Gaza kepada Israel. Suruh rakyat Gaza pindah...

Oleh itu Gua ucapkan

KEPALA BUTUH UNTUKMU PEMIMPIN PAS PRO UMNO

2 comments:

  1. Wpun sya x suka perkataan yg bermula dgn kepala...di ruang public mcm nie tapi sya stuju perbandingan itu di tujukan pda yg berkenaan..smuga Allah mgampunkan kemarahan kita..

    ReplyDelete
  2. Well said....inilah masaalahnya Pas dipimpin oleh mereka yang tak bijak berpolitik....sanggup menjilat ludah mereka sendiri untuk sedikikit habuan dunia ketaatan membuta tuli dan kebodohan yang nyata...!!!.

    ReplyDelete