Sunday, April 13, 2014

MH370 - Ping ciptaan pengganas berjaya tipu SAR

Permainan dalang yang menyebabkan kehilangan MH370 makin hari makin jelas. Dengan meletakkan beberapa kepalsuan melalui penguasaan teknologi, mereka berjaya memperdaya dunia. Mengalih tumpuan daripada realiti dengan maklumat palsu itu dan ini.

Dunia diperbodohkan oleh perampas. Kita imbas kembali berita perang teknologi Amerika dan Russia suatu ketika dahulu.

Amerika mendakwa boleh mengesan sebarang objek sebesar jari kelingking manusia melalui satelitenya manakala Russia mendakwa mampu mengecam setiap orang arab hanya melalui janggut mereka sahaja dengan menggunakan imej satelite.

Tidak terfikirkah dunia mengapa kedua-dua kuasa besar dunia ini tidak menggunakan kecanggihan pengimejan satelite mereka untuk mencari MH370.

Antara kedua-dua negara tersebut siapakah yang berkepentingan terhadap MH370. Negara manakah yang menguasai Australia, United Kingdom, dan India????

Negara manakah yang boleh membuatkan sesebuah kerajaan kecil melutut atas kemahuan mereka demi menjaga ekonomi yang terlalu bergantung kepadanya.


Ketua Pusat Penyelarasan Agensi Bersama (JACC), Angus Houston berkata penilaian awal kepada isyarat yang dikesan oleh pesawat RAAF, AP-3C Orion semalam telah dikenalpasti tiada kaitan dengan MH370.

“JACC telah menganalisis data akustik yang dikesan dan telah mengesahkan bahawa signal yang dilaporkan oleh kapal pertahanan Ocean Shield tiada hubungan dengan kotak hitam MH370” kata Houston.

Analisis lanjut terus dijalankan oleh Pusat Analisis Akustik Australia.

Hari ini Ocean Shield akan menyambung usaha pencarian bersama ping locator dalam mencari isyarat yang mungkin ada hubungan dengan kotak hitam pesawat.

Pasukan mencari setakat ini mengesan enam isyarat "ping', dua daripadanya dikesan oleh kapal China, Haixun 01, pada 4 dan 5 April, manakala Ocean Shield, dilengkapi alat pengesan 'pinger' ditunda Tentera Laut Amerika Syarikat mengesan empat isyarat pada 5 dan 8 April.

"Hari ini (Jumaat), Ocean Shield menumpukan pencarian dengan menggunakan alat pengesan 'pinger' ditunda untuk cuba mengesan isyarat yang mungkin ada kaitan dengan kotak hitam pesawat," kata Houston.

Beliau berkata setakat ini tidak penemuan kukuh dalam pencarian MH370 dan beliau akan memaklumkan perkembangan terkini apabila ada maklumat bahar

1 comment:

 1. Tuan,

  Sebelum ini si mamat Australia ini cukup konfiden yang ping tersebut adalah milek kotak hitam MH370. Agaknya mereka dah konfiden untuk menutup skrip mereka.

  Tiba-tiba perisik Russia bagitau yang MH 370 dirampas oleh "Htich" dan didaratkan di Afghanistan. Penumpang masih lagi hidup.

  Tiba-tiba konfiden 150% tu jadi lain pula. Hari ini kata itu bukan ping MH 370!.

  Agaknya mereka takut dengan tindakan R ussia kot. Aku percaya Russia sudah tahu dengan pasti apa yang terjadi dengan MH 370 - ada dalam tangan Amerika. Tetapi sengaja acah dengan mengatakan dilarikan ke Afghanistan. Saja nak bagi US dan kengkawan gelabah beruk!

  Cuba fikir kenyataan sebelum ini begitu yakin yang ping tersebut dari MH370. Bila Russia acah.....terus buat u-turn 360 darjah!

  Semakin menarik misteri dan permainan kuasa-kuasa besar ini bila buku bertemu ruas. Kalau dengan Najib hangpa boleh le cekit teloq dia...hahaha

  ReplyDelete