Wednesday, February 26, 2014

Tujuan Syiah Membina Masjid di Pergunungan dan Tepi Hutan

Hazrat Khidr's (a.s) Mosque On Top Hill Outside Qum,Iran.

Ibnu Battuta menjelaskan bahawa masyarakat Alawiyah mendirikan masjid seperti diarahkan kerajaan, (ketika di bawah pemerintahan  Uthmaniyah) di tempat-tempat yang jauh dari rumah mereka. Masjid itu tidak mereka kunjungi sehingga akhirnya menjadi kandang lembu dan kaldai.

Alawiyah menolak Islam

Menurut Ibn Kathir (m. 1372), Umat Islam menyatakan iman mereka dengan ungkapan "Tidak ada tuhan selain Allah dan Muhammad itu rasul Allah,"

'Alawiyah pula berpegangan "Tidak ada tuhan kecuali Ali, tidak ada tabir kecuali Muhammad, dan tidak ada bab kecuali Salman. Alawiyah menolak rukun utama Islam; oleh itu mereka mesti dianggap bukan Islam.

Ahli teologi al-Asy'ari (874-936) berpendapat bahawa 'Alawisme menggalakkan meliwat lelaki, perkahwinan sesama mahram dan pengasas doktrin agama Druze,

Alawiyah menolak undang-undang suci Islam. Mereka melakukan perkara-perkara yang dilarang keras oleh Islam. Alawiyah mengabaikan amalan-amalan Islam tentang kebersihan, sekatan pemakanan, peraturan seksual dan perihal ibadat.

Syiah Alawiyah tidak bersolat atau memiliki tempat ibadat. Mereka tidak mempunyai sebarang struktur agama selain daripada kubur-kubur yang dianggap suci.

Jelaslah bahawa kewujudan masjid di negara-negara syiah hanyalah untuk melengkapkan TAQIYA mereka sahaja. Agar mereka dilihat sebagai Islam walaupun mereka tidak solat di masjid.


7 comments:

 1. Jadi, apa tujuan sebenarnya dibina ditempat sebegitu?

  ReplyDelete
 2. hanya sebagai simbol islam mereka. Takiya yang nyata.

  ReplyDelete
 3. Di Malaysia, kerajaan UMNO bina masjid atas tujuan taqiya tak? atau untuk "masukkkkk"? atau diguna untuk solat jumaat sahaja?
  Cuba lihat beza antara masjid yang dibina atas kutipan derma orang ramai dengan masjid yang dibina kerajaan UMNO? Ada beza????? Minta pencerahan.

  ReplyDelete
 4. maka berbanggalah puak mujahidin Syria bila mendapati Netanhayu Perdana Menteri Israel berJIHAD bersama2 mereka. KENAPA BLOG ANTI SYRIA TAK SIARKAN BERITA INI?

  http://www.dailymotion.com/video/x1d9ana_israel-supports-militants-in-syria_news

  ReplyDelete
 5. maka berbanggalah puak2 mujahidin Syria apabila Netanhayu Perdana Menteri ISRAEL bersama2 berjihad bersama2 mereka. Israel mengebom dan membunuh penduduk GAZA tapi membantu persenjataan dan perubatan kpd mujahidin? Syria...

  siapa sebenarnya musuh Islam?

  http://www.dailymotion.com/video/x1d9ana_israel-supports-militants-in-syria_news

  ReplyDelete
 6. jgn terpedaya...... US ade membentuk kelompok FSA-secular dari kalangan org Syria yg luarnya mcm mujahideen tp pro US dan perjuang utk demokrasi ditegakkan.

  memang kerja US yahudi pakar dlm menyelinap. bukankah mereka itu agen iblis syaitan yg pakar menyelinap.

  jadi yg membantu FSA secular itu tentulah Israel.

  maka makin kelirulah umat islam yg tak tau tektik yahudi ini.

  samalah juga Fatah yg berbaik peluk2 syg dgn Israel dan bermusuh dgn Hamas yg berjuang kerana agama. tu sebb gaza diserang sedangkan tebing barat senyap aman saja.

  kita kena celik mata luas2 utk kenal permainan halus syaitan ini.

  jgn kerana keliru maka kita terpedaya mengatakan mujahideen Syria itu sekongkol dgn Israel.

  takat ini mujahideen Jabhat NUsra paling dominan dan ditakuti. mereka ramainya dr luar Syria yg memang berniat jihad serta mengamalkan ISlam dgn baik.

  dikalangan rakyat sudah tentulah ade mcm2 jenis, yg lalok yg munafik yg kurang islamik dll. bila terpaksa berperang maka ada mcm2 jenis org lah.

  tp bagaimana pun golongan musuh dlm selimut semakin dapat dikenal pasti dan dihapuskan. Allah akan bersama mujahideen yg benar. kita doakan sama2.

  bashar iran hezbosyaitan TETAP MUSUH ISLAM YG UTAMA. mereka tetap syiah yg laknat.

  ReplyDelete
 7. MrXYZ,

  JGN CEPAT2 BURUK SANGKA PADA MUJAHIDEEN SYRIA, SILA BACA DIBAWAH INI:


  http://www.lusuka.com/2013/10/aiman-az-zawahiri-seru-jauhi-sekularis.html#.UxCU3POwq00

  ReplyDelete