Saturday, February 1, 2014

PELABUR TIDAK MAHU MELABUR DI MALAYSIA KERANA INFLASI TERUK - UMNO PANDAI JAGA EKONOMI KONON

Inilah ang pau dari kerajaan Malaysia untuk segenap lapisan masyarakat sempena menyambut tahun baru cina 2014. Tahun kuda yang sepatutnya menjadi tahun pemacu ekonomi menjadi pemacu ekau no money.

Perangai lahanat tetap dipertahankan dalam apa jua situasi. Ekonomi negara sedang berada di tahap kronik dikatanya di tahap selesa. Ekonomi merudum dikatanya memecut naik. Tidak serik-serik mereka yang berkuasa menipu rakyat terutama yang malas membaca atau tak ambil peduli.


Pengurus dana antarabangsa sedang mengelak daripada melabur di pasaran Malaysia berikutan kadar inflasi negara yang jatuh pada tahap terendah sejak 2010, menurut laporan Wall Street Journal (WSJ).

Pasaran saham Malaysia lemah di mata dunia selepas jatuh 4.5% bulan lalu dengan hutang kerajaan mencecah kadar tertinggi sejak 2010 yang menyebabkan kadar mata wang Malaysia jatuh hingga tahap terendah minggu ini.
Ini meletakkan kadar ringgit terendah di Asia selepas won Korea dan peso Filipina.
Ketua Pasukan Pendapatan Tetap Asia di J.P Morgan Asset Management, Hong Kong, Stephen Chang, berkata syarikatnya sedang mengambil langkah berhati-hati dengan pasaran Malaysia kerana kadar ringgit yang rendah.
simpanan hutang paling tinggi.. wakaka

wakaka ! menjaga ekonomi dan negara. ptui!!!
adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini terutama yang berunsur agama disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment