Monday, February 3, 2014

LELAKI TELOR BESAR CENDERUNG UNTUK CURANG - SAINTIS


The Telegraph melaporkan bahawa Petter Bøckman dari University of Oslo mengeluarkan kajian baru yang mengaitkan lelaki berkerandut zakar yang besar lebih cenderung untuk berlaku curang terhadap pasangannya.

Beckman menyatakan bahawa leleki berkerandut zakar besar memiliki sperma yang banyak. Ini menyebabkan kewujudan perasaan ingin menyebarkan spermanya kepada ramai wanita.

Menurut beliau lagi, pasangan lelaki berkenaan juga akan cenderung untuk berlaku curang kerana wanita lebih bersikap memilih dalam menentukan pasangan intimnya. Wanita akan memilih lelaki yang dapat memastikan misi sebenar hubungan sex (pembiakan) tercapai.

Justeru itu meskipun wanita behubungan kelamin dengan lelaki yang berkerandut besar mereka tetap memerlukan lelaki yang setia dalam perhubungan.

Kajian itu menggunakan kaedah pemerhatian ke atas primate.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini terutama yang berunsur agama disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment