Sunday, January 5, 2014

ZAMIHAN SERLAH KEHEBATAN SOKONG HARUSSANI

awek ni mendukung biawak hidup

Ostad KDN menjelaskan kepada Sinar Harian sokongannya terhadap kenyataan mupeti PER RAK yang sebelum ini menghalalkan darah peserta TURUN.

Katanya,
“Kita perlu sedar, apabila bercakap tentang hukum yang bukan qat'ie (pasti) maka ia bersifat ijtihadi yang mengambil kira fakta, masa, tempat, keadaan dan kesannya.

ijtihadi ke?

1. Apa fakta yang diambil kira harussani

Jika definisi bughah sendiri adalah menderhaka kepada kerajaan Islam yang adil. Maka adakah kerajaan Malaysia sebuah kerajaan Islam yang adil?

Didefinisikan juga bughah sebagai kumpulan bersenjata yang mampu menggugat kerajaan Islam yang adil. Apa fakta Harussani ada untuk menunjukkan peserta TURUN adalah bughah?

2. masa, tempat, keadaan dan kesan konon.. wakaka.

Cer explain dari sudut masa, tempat, keadaan dan kesan yang boleh mengaitkan peserta TURUN dengan bughah hingga darah mereka halal untuk dibunuh.

Menurut Zamihan lagi,

Aswaja bagaimanapun menyokong penuh pandangan ulama tersebut mengenai golongan bughah (pemberontak) dan meminta tindakan tegas diambil terhadap individu yang terlibat kerana ia akan mengancam keselamatan dan menggugat kedaulatan sesebuah negara.

Ayat diatas adalah ayat-ayat bangang yang sering digunakan oleh ahli politik. Ostad tak guna ayat dangkal macam ni.

Punya la bengap, perhimpunan telah berlalu dan terbukti tiada ancaman keselamatan tetapi masih guna tuduhan bodoh tersebut.

Ostad gomen kena sokong ostad gomen. Pusingla ikut mana pun tetap kena sokong. wakaka.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment