Saturday, January 11, 2014

SEPASUKAN ANGGOTA 'SERBU' PASTI UNTUK HANTAR NOTIS - APA NIAT SEBENAR?

Katanya nak hantar notis aduan kerana dituduh bising hingga larut malam

Untuk menghantar notis aduan seseorang yang mengatakan PASTI berbuat bising hingga larut Malam, Pengautkuasa majlis Daerah Tanjung Malaim telah membawa beberapa kenderaan pacuan empat roda dan mungkin sebuah lori dengan beberapa anggota ke lokasi.


Sebagai seorang manusia yang berpelajaran mereka sepatutnya boleh berfikir, sejauh manakah logiknya sesebuah pusat pendidikan pra sekolah beroperasi hingga larut malam.

Jika masih percaya akan tuduhan tak berakal tersbut, mereka sepatutnya menyerbu pada waktu malam untuk membuktikan dakwaan.

Kehadiran anggota yang sebegini ramai lengkap dengan kenderaan pengankut, sebenarnya boleh mendatangkan pra sangka penduduk setempat dan menjejaskan nama baik PASTI tersebut.

bilangan anggota di hadapan PASTI

 Lori  kat belakang tu untuk apa?

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

  1. tindakan provokasi untuk gerombolan berkepentingan yang sakit hati@pengkhianat atau ugutan psikologi secara halus ? ABU !

    ReplyDelete
  2. Beginilah undang-undang-undang dan penguatkuasa dalam negara Malaysia jika ada aduan yang tidak sebulu dengan agenda mereka bagitu pantas sekali bertindak tapi tindakan yang diambil itu diluar akal yang waras walhal pegawai yang bertindak itu semua orang melayu yang ada pendidikan (Mungkin tiada pendidikan agama barangkali) tapi akal mereka letak dikepala lutut,benarlah seperti kata Nabi muhammad s.a.w dunia diakhir zaman untuk menjadikan maknusia yang berakal dan beragama mestilah dari dalam kandungan ibu lagi bukannya setelah dilahirkan.Fikirlah sendiri dan belajarlah ilmu yang boleh berfikir secara waras.

    ReplyDelete