Friday, January 10, 2014

RANGKA MANUSIA SETINGGI 5 METER DITEMUI DI IRAN


Sekumpulan ahli arkeologi Russia merekodkan penemuan pra sejarah terbesar dalam beberapa dekad. Mereka telah menemui enam rangka humanoid yang setiap satu diukur mempunyai ketinggian lebih daripada 5 meter.

Para saintis masih belum mengenal pasti sama ada ini adalah mayat homo sapiens gergasi , atau spesimen pertama pernah ditemui spesies baru proto- manusia yang boleh wujud bersama dengan nenek moyang kita .

Andrei  Asimov, profesor arkeologi dan Paleoanthropology di University of St- Petersburg dan penyelidik yang bertanggungjawab bagi tapak penggalian itu , menjelaskan bahawa penemuan ini dapat menjelaskan banyak cerita yang selama ini ditolak oleh ahli sejarah sebagai mitos.

'**PAKAR sejarah Islam tolong komen sikit. Kot-kot ada kisah Islam zaman lampau boleh menjelaskan penemuan ini.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

  1. kalu x silap ni kaum 'Ad di zaman Nabi Hud... kita kena ingat ketinggian manusia berubah dari zaman berzaman...

    ReplyDelete