Saturday, January 18, 2014

PIHAK BERKUASA MALAYSIA TIDAK MENGAKU BLOCK AKSES KE BBC Trending

Filem kangkong memang wujud
#BBC melaporkan bahawa mereka telah menyiasat punca pengguna internet di Malaysia dihalang daripada mengakses blog mereka.

Post blog berkenaan dengan head line "Be careful what you say about spinach"  melaporkan Humour rakyat Malaysia sebagai respon kepada komen Perdana Menteri Malaysia terhadap penurunan harga kangkung.

BBC mendakwa telah mendapat maklumbalas daripada SKMM yang mendakwa tidak pernah memblok atau mengarahkan mana-mana penyedia internet memblok laporan BBC online tersebut.

BBC juga melaporkan Telekom Malaysia yang merupakan penyedia khidmat internet terbesar negara turut memberi maklumbalas. TMB menyatakan bahawa semua itu adalah urusan pihak berkuasa.

*** Pengguna talian internet TMB adalah mereka yang tidak dapat mengakses BBC trending "Be careful what you say about spinach"

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment