Tuesday, January 7, 2014

KEAJAIBAN GAMBAR JASAD BAYI SIARAN MYMETRO

gambar asal mymetro

Gambar di atas adalah berasal dari gambar mymetro dalam artikel 'Jasad Bayi Masih Sempurna' bertarikh 6.1.2014.

Jika diamati betul-betul gambar tersebut memiliki keajaiban berdasarkan kedudukan tangan penggali kubur bernama Abdul Ghani Ibrahim. Kedudukan tangannya menunjukkan seolah-olah jasad bayi tersebut terapung di udara tanpa berlandaskan sebarang objek.

Persoalannya adakah gambar tersebut asli atau palsu. Zaman sekarang gambar boleh diedit untuk memenuhi kehendak sesuatu matlamat.

Secara logik mymetro tiada kepentingan untuk mengedit gambar tersebut sehingga menjadi sedemikian rupa.

Sedutan berita mymetro,
Alor Gajah: Beberapa penduduk terkejut apabila jasad dipercayai seorang bayi perempuan masih sempurna biarpun sudah disemadikan puluhan tahun lalu ketika kerja mengalihkan tujuh pusara lama yang terletak di luar kawasan Tanah Perkuburan Islam Padang Sebang, di sini, pagi kelmarin.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

1 comment:

 1. so sadis!....

  admin: Mohon exchange bloglist. ni blog baru aku.. hehe...
  http://blogpetua.blogspot.com

  adios:
  admin bankami.net

  ReplyDelete