Tuesday, January 7, 2014

INIKAH HARTA NEGARA YANG DIJUAL KERAJAAN MALAYSIA SEPERTI DIDEDAH BANK DUNIA?SAYA INGIN MINTA PENJELASAN DARI KERAJAAN KENAPA TANAH KOMPLEKS KASTAM (CIQ) LAMA KINI DIMILIKI DAN DIKAWAL OLEH SYARIKAT NEGARA ASING?

KENAPA TANAH CIQ LAMA TIDAK DIPULANGKAN KEPADA RAKYAT UNTUK FUNGSI ASALNYA DAHULU IAITU TAMAN BUNGA RAKYAT ATAU TAMAN MERDEKA JIKA TIDAK DIGUNAKAN LAGI UNTUK CIQ KERANA ADA CIQ BARU ?

KENAPA HARGA YANG DI BAYAR KEPADA KERAJAAN TERLALU MURAH DAN KURANG 10 PERATUS DARI HARGA PASARAN ?

JIKA "TERPAKSA " MENJUAL KENAPA "TIDAK PANDAI BERUNDING"UNTUK DAPAT HARGA JUALAN YANG TERBAIK? BERIKAN JAWAPAN YANG LOGIK?

KENAPA NEGARA RUGI LEBIH 90 PERATUS NILAI HARGA PASARAN DAN TANAH ASAL MILIK KERAJAAN KINI DIPEGANG SYARIKAT NEGARA ASING , MANA MARUAH KITA RAKYAT MALAYSIA.

APAKAH NEGARA KITA SUDAH "TERUK" SANGAT SEHINGGA PERLU LUPUS TANAH KEPADA SYARIKAT NEGARA ASING.

KALAU DULU , DATUK DAN NENEK KITA BERJUANG MENGADAI NYAWA MEMPERTAHANKAN SETIAP INCI TANAH NEGARA DARI ORANG ASING, TETAPI KINI KENAPA BEGITU MUDAH TANAH KERAJAAN TERLEPAS KEPADA PEMILIKAN ASING ????

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

3 comments:

  1. pengkhianatAN & pembelotan siapa ? ABU !

    ReplyDelete
  2. minta komen drp mana2 peg.kastam yg brani memberi sikit penjelasan untuk pencerahan khusus utk rakyat selangor.

    ReplyDelete