Saturday, January 18, 2014

GEREJA TANJONG KARANG DILULUSKAN KERAJAAN BN BUKAN PR

Demo marahkan gereja dengan senyuman tak lekang di bibir.. 
Satu lagi cerita bangang yang dibuat untuk memutar belit kenyataan sebenar, hakikat ini tidak diketahui rakyat Malaysia jika tidak ada sebarang pencerahan oleh sesiapa. Ucapan terima kasih kepada Anak Sungai Derhaka kerana membuka bicara tentang hal ini.


Kes pembinaan Gereja Methodist di Lot 178 Taman Tanjung Karang  yang dibantah oleh kira-kira 200 penduduk di siti pada 9 Januari lalu adalah satu cubaan melindungi fakta sebenar.

Kepada semua penduduk kampung terbabit, diharap tidak diperbodohkan lagi dengan tipu daya tersebut selepas membaca pencerahan ini.

Berdasarkan tulisan di bawah JKKP Sungai Tengi menuduh Kerajaan PR Selangor yang meluluskan pembinaan tersebut.


Tetapi hakikatnya pembinaan gereja tersebut telah diluluskan oleh kerana BN sebelum kalah dalam PRU12. Pada 26 April 1982, tanah tersebut telah dijual oleh pemilik asal kepada Setiausaha Majlis Pemegang Amanah Gereja Methodist  (Malaysia Barat) Malaysia untuk tujuan membina gereja.


Pada tahun 1982 kelulusan telah diberi untuk pembinaan gereja. Pada tahun 1982 Pakatan Rakyat belum wujud lagi. Oleh itu jangan terbabit  mempercayai tipu daya tersebut.

umono memang terkenal dengan sikap baling batu sembunyi tangan. Sendiri lulus sendiri demo untuk bantah. 

Parti haprak menipu melayu.

wakaka

No comments:

Post a Comment