Thursday, January 23, 2014

FENOMENA SALJI DI INDONESIA DAN FILIPINA KEJUTKAN SAINTIS


Kehadiran salji di Mesir dan beberapa negara arab lain mendapat perhatian seluruh dunia. Vietnam juga turut dilanda salji.ringan di sebahagian negaranya.  

Sebenarnya Indonesia juga pernah dilanda salji pada 10 Ogos tahun lalu (2013). Ia berlaku lebih awal daripada apa yang berlaku di Mesir, dan Vietnam.

Adakah ini petanda yang bakal membenarkan kajian yang menyatakan daratan akan berpindah arah.

Ramai menduga perkara aneh ini adalah petanda kiamat. Imam Masjidil haram tidak ketinggalan tetapi hujah yang dikeluarkan oleh imam masjidil haram itu disangkal Dr Asri. Dr Asri menyatakan negara arab yang dimaksudkan dalam hadis rasul ialah negara-negara di Semenanjung Arab.

Kanada pula dilanda salji tebal di bahagian utara negara tersebut. Sekeping gambar menunjukkan salji yang berketebalan sekurang-kurangnya 30 kaki di kiri dan kanan sebuah jalanraya.

Amerika pada masa yang sama mengalami cuaca sejuk melampau dengan suhu negatif 50darjah Celcius di beberapa tempat. Niagara Fall membeku. Tasik Michigan menjadi lautan ais.

Ramai mendakwa perkara aneh ini adalah petanda kiamat. Imam Masjidil haram tidak ketinggalan tetapi hujah yang dikeluarkan oleh imam masjidil haram itu disangkal Dr Asri. Dr Asri menyatakan negara arab yang dimaksudkan dalam hadis rasul ialah negara-negara di Semenanjung Arab.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete
 2. mcm hoax je.dua video dan agensi berita yg berbeza tapi BG music sama. cube admin bukak dua2 berita tu, visual/sound hampir sama.

  ReplyDelete