Monday, January 6, 2014

DITUDUH JAMBU ANWAR IBRAHIM - PEMUDA BUAT LAPORAN POLIS

gambar oleh pakat-pakat kalih
Seorang lelaki yang pernah bergambar bersama Anwar Ibrahim membuat laporan polis terhadap satu page yang dituduh memfitnah beliau.

Page Anti Semua Salah Umno di FB dituduh melakukan fitnah apabila mendakwa Afiez Saputra sebagai 'jambu' Anwar Ibrahim yang baru.

KENYATAAN MANGSA
Assalam.. semalam pada pukul 11 lebih, 1 report polis ke atas 1 page politik yg bernama 'Anti Semua Salah UMNO-ASSU' telah dibuat berikutan 1 post nya yg mengambil gambar sy bersama DSAI tanpa izin dan dgn niat yg jahat memfitnah sy sebagai 'anak ikan' kpd DSAI..

Sy merasa kn tuduhan yg dilemparkan sgt tidak berasas dan memalukan diri sy, keluarga dan secara khusus nya untuk memalukan DSAI..

Tindakan susulan akan diambil sebagai langkah menyekat kebiadaban ADMIN page tersebut..

Apa yg terjadi ialah, ketika saya bertugas di KLIA 3 bulan yg lepas,ketika sy ingin keluar berehat dgn seorang lagi kawan sy, kami terserempak dgn DSAI dan pembantu peribadinya, secara spOntan sy mminta kbnaran untk bergambr bersama beliau, selepas bergambar kami membawa haluan masing2..

Gambar tersebut yg sy muat naik di twitter 2 hari lepas terus disalah erti, dan di fitnah dgn knyataan2 yg keji..

Gambar yg di print scree di page tersebut juga telah diedit dgn komen nya yg bertulis "tq teman kan sy semalam" sedangkan komen asal hanya bertulis "tq" dari DSAI..

Sehubungan dgn itu bagi membersihkan kembali nma sy, kmi masih lagi dlm perbincangan bersama pihak peguam untk mgambil tindakan yg selanjutnya..

Diharap dengan penjelasan ini, pihak2 orang awam yg tidak mengetahui kejadian sebenar dan mempercayai post page tersebut tanpa usul periksa diharap dapat merenung kembali firman ini : "hai orang2 yg beriman, jika datang kepada kamu orang fasiq membawa berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan sesuatu musibah kepada sesuatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yg menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.. " (al-hujurat : 6)

Mohon hebahan untuk menghapuskan fitnah ini..

sekian..

Afiez Saputra


adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

  1. Yes dik... Saman jangan xsaman... Geng tong taik kaki fitnah tu memang kaya... Ambil duit saman sedekah kat rumah anak yatim... Kasi ajar ini admin website tu....

    ReplyDelete
  2. biasa la kerja macai dajjal-dajjal perosak dari parti sekutu apco arus jahiliah ! ABU !

    ReplyDelete