Monday, January 13, 2014

BUKAN ISLAM AKAN KETUAI PERARAKAN MAULIDUR RASUL DI KAPIT??

Apa pandangan saudara yang beragama Islam apabila orang politik yang beragama Kristian mengetuai perarakan Maulidul Rasul. Mungkin sedikit pelik. Tapi itulah perancangan yang telah dibuat. Itulah bunyi persoalan yang ditimbulkan oleh sahabat facebook malam tadi.

Datuk Alexander Nanta Linggi dan Jefferson Jamit akan mengetuai perarakan tersebut seperti disiar Borneopost semalam. Sama ada ia bakal menjadi kenyataan atau tidak, kita tunggu sahaja.

Tidak dapat dipastikan status agama kedua-dua pemimpin  tersebut.

Carian google tidak berjaya untuk menentukan status agama Datuk Alexander Nanta Linggi dan Jefferson Jamit. Orang Sabah banyak yang menggunakan nama eropah walaupun beragama Islam.


adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment