Wednesday, January 22, 2014

BUAYA 15 KAKI DI BRUNAI BUKAN DITANGKAP TUAN GURU DR HARUN DIN


Beberapa blog menyiarkan berita kononnya Tuan Guru Dr Harun Din dan sekumpulan pelajarnya di Darussyifa Brunai telah menangkap seekor buaya besar yang panjangnya lima bela kaki.  Berita itu ditulis berdasarkan sumber whatsapp.

Demi menjelaskan perkara sebenar seorang warga Brunai yang prihatin telah menjelaskan bahawa buaya itu bukan ditangkap oleh Tuan Guru Dr Harun Din dan pelajarnya tetapi adalah buaya yang dipinjam dan dibawa ke Darussyafa untuk tujuan perubatan. 

"Sebenarnya masa ptg tadi ahli-ahli Darusyifa bersama-sama Tuan Guru YB Dato Dr. Harun Din Alhafis serta beberapa guru dari Malaysia membuat aktiviti ani untuk 'menyaluk' mulut buaya dan mengambil sesuatu dari dalamnya untuk membuat rawatan cara org dulu pernah buat. Insyaallah dengan izin Allah mujarab. Buaya atu kena pinjam saja dan di bawa ke Darusyifa bagi kegunaan perubatan dan bukannya buaya atu kena temui dan sebagainya.
Jangan lah biskita risau, kononya buaya ani merbahaya, kena jumpai apa seperti yang di sebar2kan di Whatsapp apa. Semua ani hanya untuk aktivi durang sambil belajar sama guru-guru durang. Alhamdulilah.Page rasmi Tuan Guru Dr Harun Din juga mengeluarkan kenyataan melalui pengendalinya yang berbunyi seperti di bawah;adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment