Saturday, January 4, 2014

LAGI PENGKHIANATAN RAJA SAUDI TERHADAP ISLAM

UmmaNews melaporkan bahawa Pegawai Tentera Udara Mesir, Sami Hassan menulis dalam twitternya tentang pilot Mesir telah berjuang di Syria memihak Assad.

Pada 4 November 2013, melalui perjanjian dengan kementerian Mesir pertahanan dan kedutaan Syria di Mesir, 25 juruterbang tentera angkatan tentera telah dihantar ke Damsyik. Pegawai menyelia misi ketenteraan adalah umum Yunus al- Sayyid al- Masri.

Di samping itu, Sami Hassan menegaskan bahawa rejim al- Sisi, menyediakan lebih banyak sokongan kepada Israel berbanding Mubarak.

Israel menerima manfaat paling besar daripada operasi tentera di Sinai . Bantuan kepada Israel di Sinai disediakan oleh Sisi di dalam beberapa bulan adalah lebih besar daripada apa yang dilakukan Mubarak.

Saudi pula memberi dana baru bernilai $ 5 bilion kepad kerajaan kudeta Mesir. Bantuan akan diberikan dalam bentuk geran , deposit dalam Bank Negara Mesir dan produk petroleum.

Saudi telah berulang kali menyokong penyembelihan umat Islam Mesir dan menggesa kudeta mewujudkan " law and order".

Raja Abdullah menyifatkan wanita dan kanak-kanak Islam , yang menjadi mangsa pembunuhan beramai-ramai di Kaherah , sebagai " pengganas.

Riyadh secara rasmi menyatakan bahawa ia menyokong penubuhan pemerintahan diktator sekular di Mesir.

Saudi Press melaporkan pada 1 Disember yang Menteri Luar junta tentera, Nabil Fahmi bertemu Putera Saud al -Faisal dan membincangkan isu-isu serantau dan mencapai persetujuan bersama untuk terus berkerjasama.

Bantuan tentera Mesir ke Syria adalah direstui Saudi .

Ini bukan kes pertama munafik Ryadh ini.

Pada bulan Februari 2012 , rejim Saudi membenarkan dua kapal perang Iran dengan helikopter di atas kapal untuk melalui pelabuhannya di Jeddah perjalanan ke bandar Tartous, Syria untuk membantu Assad.

Sementara itu, pada 26 November, Saudi Press rasmi melaporkan bahawa putera mahkota Salman menghantar telegram kepada apa yang dipanggil " Presiden Mesir ", di mana beliau mengucapkan ucapan takziah atas kematian tentera kudeta oleh Mujahideen Sinai.

Raja Abdullah pula telah menghantar satu mesej seperti berikut:

" Kami telah dimaklumkan dengan kesedihan besar berita di kesyahidan beberapa rekrut tentera dalam kejadian pengganas. Kami merakamkan ucapan takziah yang mendalam untuk anda, keluarga syuhada dan saudara-saudara di Mesir, berdoa kepada Allah SWT agar memberkati roh mereka dan melindungi anda dan orang-orang Mesir dari bahaya ".

3 comments:

  1. Kaji tentang penubuhan beraja kerajaan Saudi dan wahai,maka kita tahu dalang nya.

    ReplyDelete
  2. Siapa yang tak kenal bapak syaitan ni. Semoga dia disembelih oleh rakyatnya satu hari nanti.

    ReplyDelete