Saturday, January 4, 2014

GEMPAR!!!!! MANUSIA ADALAH HYBRID BABI JANTAN DAN CHIMPANZI BETINA

tengkorak hominid manusia terawal. photo AFP sumber AFP
Peringatan kepada para pembaca beragama islam,
mempercayai teori ini akan membawa kepada kerosakan akidah. Umat Islam wajib mempercayai bahawa manusia lahir dari Adam dan Hawa.

Seorang pakar genetik Amerika mendakwa bahawa manusia bukan hasil evolusi monyet seperti yang didakwa Charles Darwin. Sebaliknya menurut Eugene McCarthy, manusia adalah hasil kacukan babi jantan dan cipanzi betina.

Pakar hybrid haiwan dari Universiti Georgia itu berkata, banyak persamaan genetik manusia bersamaan dengan babi biasa berbanding spesis beruk.

Eugene menyenaraikan beberapa ciri babi yang terdapat pada manusia termasuk kulit tak berbulu, lapisan lemak subkutaneus yang tebal, mata berwarna cerah, hidung yang menonjol dan berbulu mata tebal.

Terdapat juga ciri-ciri organ dalaman yang serupa antara babi dan manusia. Beliau mengambil contoh tisu kulit dan injap jantung babi yang boleh digunakan dalam perubatan untuk menggantikan
tisu kulit dan jantung manusia.

Beliau menambah, manusia lebih kelihatan seperti cimpanzi kerana proses evolusi yang panjang. Di awal evolusi, anak yang terhasil dari hybrid babi dengan cimpanzi tinggal dengan kelompok cimpanzi dan membiak dalam kelompok itu sehingga evolusi tersebut semakin maju dan menghasilkan manusia 80 juta tahun dahulu.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

3 comments:

  1. Salam tuan, dlm buku rujukan biologi ada satu bab (chapter) tentang evolusi..mcm2 istilah kununnya "saintifik" utk mereka menegakkan benang yg basah. Sampai hari ini tak ada eviden/fosil separuh manusia separuh haiwan.

    ReplyDelete
  2. Kalau2 difikirkan ada juga betulnya teori bodoh tu. Kalau diperhatikan semasa kempen2 pilihanraya di Malaysia ini, terkadang2 ada juga pengikut2 dan ahli sebuah parti tu berperangai macam babi dan beruk chimpenzi, baik yang lelaki maupun perempuannya. Agaknya gulongan yang inilah hasil zina babi dengan chimpenzi tu. Atau mereka adalah keturunan bani Israel yang disumpah menjadi beruk dulu. Manusia lain semuanya dari keturunan Adam dan Hawa.

    ReplyDelete