Thursday, December 19, 2013

CERITA LAWAK - IBRAHIM ALI GESA MAT SABU SELESAI ISU FITNAH SECARA TERTUTUP DEMI ISLAM ... WAKAKA

Ibrahim Ali membuat kenyataan di Malaysiakini menyeru agar Mat Sabu membuat penyelesaian secara tertutup dengan Zahid hamidi demi Islam.

Gua melihat, Tindakan Ibrahim Ali tidak lebih daripada cuba menyelamatkan maruah Zahid Hamidi yang tercalar teruk akibat tuduhannya ke atas Mat Sabu.

Kekalahan Zahid di mahkamah kelak akan memburukkan lagi reputasi Zahid secara individu dan umno amnya. Senang cerita gua fikir Ibrahim Ali tak mahu zahid dan umno malu.

"Adalah bagus kalau kedua-duanya dapat bersua muka dalam pertemuan tertutup dan menyelesaikan isu itu.

"Tindakan seperti ini sudah tentu memberi kebaikan kepada Islam," katanya dalam sidang media di ibu negara petang ini.

Mat Sabu sebagai mangsa yang dituduh sebenarnya mengalami tekanan lebih teruk, maruah diri serta keluarganya dipersenda.

Kredibilitinya sebagai pemimpin nombor dua dalam PAS dipertikai sesetengah ahli berikutan tuduhan liar Zahid.

Mat Sabu tidak wajar mendengar atau mengikut pandangan Ibrahim Ali dan teruskan saman terhadap Zahid.

Bro Mat Sabu ambik ni gua punya api
"jangan jadi jantan tak bertolo!"

Demi Islam konon...

wakaka

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

  1. Jgn dilayan katak yg berbunyi.buang masa jer.saman tetap saman.biar jadi pengajaran kpd menteri yg bongkak ni.aku sokong abg mat

    ReplyDelete
  2. Zahid menuduh Mat Sabu syiah secara terbuka, tunjuk bukti gred B juga secara teruka dan Zahid pun dah buat kenyataan dia tidak takut ke mahkamah, jadi apa pula masalahnya terus selesaikan di mahkamah? Fitnah itu hidup dan perlu ditamatkan di mahkamah secara terbuka juga. Yg menuduh ada Phd dan siuman pula sesuka hati buat fitnah, lainlah jika bodoh sangat atau gila! Brahim sibuk pula tu apa hal?

    ReplyDelete