Monday, November 25, 2013

lembu dipilih jadi Datuk bandar Orcast IslandSebuah pulau di Amerika telah melantik seekor lembu untuk menjawat jawatan datuk bandar dalam satu acara tahunan bertujuan mengutip derma untuk Children's house iaitu sebuah tempat pendidikan awal kanak-kanak dalam komuniti Eastsound iaitu komuniti terbesar Orcas Island, di daerah San Juan, Wasgington.

Lembu bertanduk satu yang diberi nama April itu memenangi pilihanraya Pulau Orcas pada tahun 2011. Kempen mengutip dana bagi tahun itu menjana $5000 untuk Children House.

Berita ini tiada kena-mengena dengan gelaran 'lembu' yang sering ditujukan kepada wanita umno.

adios
Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

  1. Tak pelik pun. Di negara ini bukan sekor lembu yang dipilih menjadi pemimpin2 negeri dan negara. Bezanya lembu2 yang dijadikan pemimpin di negara ini tidak tinggal di kandang tapi di kondo2 dan rumah2 agam.

    ReplyDelete