Saturday, January 4, 2014

Ilmu nikah lebih dari satu (poligami) - Wanita dilarang baca

Doa mustajab untuk bernikah kali kedua.

Doa ini haruslah dibaca ketika sebaik selesai mengimamkan solat bersama isteri selama 40 hari. Isteri mestilah meng'amin'kan doa yang anda baca. In Syaa Allah pasti bertemu jodoh kedua.

Namun begitu, doa ini tidak wajar difahami si isteri kerana mungkin kelak dia tidak mahu meng'amin'kan doa anda.





Terdapat masalah di sini. Isteri kita tidak akan mampu bersolat penuh selama 40 hari berturut-turut kerana mereka ada cuti bulanan selama seminggu atau lebih.

Namun jangan putus asa. Bukankah doa itu permintaan kita. Teruskan berdoa jika berhajat. Selebihnya biarlah Allah tentukan. Jika ada jodoh maka berjayalah anda beristeri lebih dari satu.



mem gua kata kalau gua dapat tackle yg kat atas ni dia bg lesen nikah lg satu... wakaka
adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

3 comments:

  1. Wak dah lebih 10 tahun berbini due ni, mungkin kalu di izinkan Allah tidak lame lagi akan di tambah lagi satu. Sebenar nye yang sedikit susah tu cume dari satu nak tambah kedue, bile dah due nak tambah ketige dan ke empat sangat mudah. Ini berdasarkan dari pengalaman Wak.

    ReplyDelete
  2. ni doa untuk isteri yang dah monopaus. deme mana ada cuti lagi. cantikkkk..........

    ReplyDelete
  3. betoi2, 40 hari berturut2 boleh dicapai bila isteri dah 'expired' dgn syarat si suami 'mampu' kalau tidak jadi harubiru.

    ReplyDelete