Saturday, January 4, 2014

Blogger Muda berjiwa besar abadikan kisah AMMAR dalam bahasa Inggeris untuk tatapan sedunia

Seorang blogger muda telah menyahut seruan untuk menulis semula artikel "Ammar - pejuang Islam Malaysia popular di Turki dengan gelaran 'syahid yang tertangguh' dengan menggunakan bahasa Inggeris.

Artikel yang gua peroleh daripda aiyang disayang itu mendapat hit yang tinggi sehingga kini dan mencapai lebih 31000 hits dalam masa 2 hari.

Sebagai mengenang jasa dan memberi galakan kepada anak muda sepertinya untuk terus menulis dan berblog, gua promosikan tulisan beliau yang boleh dibaca sepenuhnya di http://reviewedby-eib.blogspot.com/2013/11/death-of-mujahid.html

Ini adalah sebahagian daripada tulisan beliau,

Ahmad Ammar - dubbed by his close friends as the "Delayed Martyr”.

Ahmad Ammar Ahmad Azam laid to his rest at the age of 20. He died due to an accident in Istanbul Turkey. His passing was mourned by friends and families, also thousands of Muslims, but remember, he was just went to see his God, Allah Al Khaliq, Al Baadii. He was a second year History major in Marmara University, Goztepe campus.(http://en.wikipedia.org/wiki/Marmara_University).

He was sponsored by the Turkey State Scholarship programme. His passion to explore and delve deeper into the history of Ottoman and pursue his dream to upholding Islam and serve the Ummah were also the dreams of his parents.

untuk bacaan sepenuhnya sila ke
http://reviewedby-eib.blogspot.com/2013/11/death-of-mujahid.html

Jika gua siar sepenuhnya, lu orang tak akan ke blog beliau... wakaka

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

1 comment:

  1. MashaAllah, terima kasih atas pautan link blog saya. Cumanya saya tidak berjiwa besar. Terima kasih sekali lagi. Niat saya hanya utk menyampaikan kisah Ammar kepada dunia dan mereka yang bukan beragama Islam. Seperti sebelum ini sy pernah menyiarkan pautan ttg mujahidah muda kita Siti Hajar Ahmad Sabir, dan entry itu mendpt perhatian 2 pembaca dr Rusia yg minta sy terjemahkan blog tersebut. Niat sy hanya kerana Allah. جزاك الله خيرا GeloraHatiMuda! (tak perlu publish komen saya ini ya)

    ReplyDelete