Tuesday, October 29, 2013

Juara Kung Fu Dunia digugurkan daripada team Mesir kerana sokong Morsi

Kementerian Sukan Mesir telah memutuskan untuk mengharamkan juara Kung Fu Dunia, Mohammad Yousuf daripada mewakili Mesir dalam saingan antarabangsa seterusnya.

Keputusan itu dibuat apabila beliau membuat isyarat empat jari yang melambangkan sokongan untuk Rabaa Al-Adawiyya semasa menerima pingat emas pada Kejohanan Dunia di Saint Petersburg, Rusia pada hari Jumaat.

Mohammad Yousuf mempamer simbol 4Rabia
Dengan memakai simbol T-shirt yang tertera lambang Rabaa Al Adawiyya ', juara Kung Fu itu memberi isyarat jelas menyokong dan bersimpati kepada demonstran pro-Morsi yang meninggal dunia semasa operasi ketenteraan pada bulan ogos lalu.

Juara Kung Fu itu memenangi pertandingan Sanda akhir menentang peserta Iran Arman Paziari dengan skor 0/2.

Persatuan Kung Fu Mesir berkata Yusuf akan disiasat dengan segera kerana Persatuan tidak mahu mencampur-adukkan sukan dengan politik memandangkan kegawatan politik semasa Mesir.

Banjir Madinah 2013 - jasad para sahabat nabi timbul masih utuh dan berdarah

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment