Saturday, January 4, 2014

Awas - buku solat kristian ortodok yang mirip islam

Sebuah buku panduan solat Kristian ortodok yang ditulis oleh Ignatus Bambang Soetawan telah diterbitkan dengan judul 'Shalat Rabbaniyah'

 'Shalat Rabbaniyah' diterbitkan sebagai susulan kepada satu lagi buku panduan solat kristian ortodok iaitu 'Kitabus Sab'us Shalawat' yang membincangkan solat 7 waktu.

Bambang merupakan seorang alumni di Sekolah Tinggi Falsafah Prajnwidjaya, Yogyakarta.

Buku ini mengandung mengandungi ayat khas mirip ayat-ayat dalam solat Islam dengan menggunakan bahasa arab.

Kedua-dua buku ini perlu diberi perhatian agar tidak dibawa masuk ke Malaysia dan mengelirukan orang-orang Islam di Malaysia.

Penganut kristian ortodok mengenakan pakaian menyamai orang-orang Islam iaitu dengan berjilbab, jubah dan berkopiah. Cara mereka mengerjakan solat juga amat mirip kepada solat dalam Islam.Sedikit tambahan


wanita dan gadis kristian orthodok berhijab mirip Islam
adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment