Tuesday, October 1, 2013

Aiman Az-Zawahiri seru jauhi sekularis dalam FSA

Pemimpin Al-Qaida, Syaikh Aiman Az-Zawahiri, kembali menjadi tumpuan. Beberapa media bertumpu ke arah pernyataan Syaikh Aiman Az Zawahiri tentang Syria. Pernyataan yang dilampirkan dalam rilisan audio beliau memperingati kejadian 11 September disebut-sebut oleh beberapa media barat sebagai ancaman Al-Qaeda dan Islamis Radikal.

Sebuah site berita Arab berbahasa English melampirkan dari site pemantau gerakan jihadis internasional, bahawa Syaikh Aiman Azh-Zhawahiri memperingati gerakan Islam yang berkecimpung dalam Jihad Syria agar menjauhi oposisi sekuler meski dalam Ribath dan Jihad.. Walaupun dalam bahasanya tidak menyebutkan beberapa brigade yang terdapat dalam FSA secara terang-terangan, namun analisa al-arabiya menyebut bahasa Syeikh Aymaan Al Zawahiri sebagai clear dan jelas menuju kepada beberapa Brigade dalam FSA.

Entah maksud apa yang disampaikan oleh pemberitaan tersebut, yang jelas Syaikh Aiman dalam rilisannya mengakui adanya keinginan ''United Snakes'' untuk memperalat umat Islam dalam penggulingan Bashar Assad. “United Snakes'' akan mencuba untuk ''membayar'' ''Mujahidin'' untuk (berjuang) bersama sekuleris dan musuh-musuh Islam dengan cara apapun.” sebut Syaikh dalam audionya.

Turut beliau mengingatkan tentang ribath dan jihad, Syaikh Aiman memberi contoh pengkhianatan musuh-musuh Islam terhadap “moderat” pada kes di Mesir, bahawa moderatisme justeru akan dibalas dengan pengkhianatan. Syaikh Aiman juga membantah dan mengecam isu yang sentiasa difitnahkan kepada mujahidin seperti tuduhan gemar meledakkan masjid dan membunuh rakyat “tak berdosa”.

Syaikh Aiman menegaskan pula tentang tujuan jihad. “Maka umumkanlah, bahawa tujuan jihad adalah menegakkan khilafah dan membebaskan Al-Quds.” Seru Syeikh Aymaan Al Zawahiri lagi.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

1 comment:

 1. KITA JGN TERPEDAY DGN EPISOD BIASA PERMAINAN YAHUDI US DAN SYIAH. US MEMANG MEMBENTUK FSA SEKULAR UTK MENJADI BONEKA MEREKA TEGAKKAN DEMOKRASI ALA KAFIR.

  MEREKA AKAN MENJATUHKAN IMEJ MUJAHIDEEN DIMATA UMAT ISLAM DN UMAT ISLAM YG BODOH AKAN MEMIHAK KEPADA SYAITAN SETERUSNYA IAITU BASHAR LAKNATULLAH, HEZBOSYAITAN DAN IRAN KAFIR HARBI.

  TAKAT INI MUJAHIDEEN JABHAT NUSRA LEBIH DOMINAN TP DIMAKLUMKAN PERPECAHAN YG CUBA DICETUS US PD MUJAHIDEEN SUDAH DPT DI KAWAL. KITA DOAKAN MEREKA MENANG PERANG SENJATA DAN PERANG LAWAN FITNAH SYAITAN YAHUDI DAN SYIAH.

  SELAGI MEREKA JIHAD IKHLAS KERANA ALLAH, ALLAH AKAN BERSAMA MEMBANTU MEREKA.

  JGN LUPAKAN WAJIBKAN DIRI ANDA BUAT QUNUT NAZILAH SETIAP HARI UTK UMAT ISLAM SYRIA DAN YG LAINNYA.

  JUGA NIATKAN SIAPA AGEN DAN TALIBARUT YAHUDI YG MASIH TAKNAK PENCEN WALAUPUN DH TUA(tak sebut nama ok).. SEMUA TERDEDAH KEJAHATAN MEREKA DAN GAGAL RANCANGAN IBLIS MEREKA.

  AMIIIN

  ReplyDelete