Saturday, September 21, 2013

Tentera AL Sisi laksanakan Massacre di Semenanjung Sinai - Bait Al MagdisKumpulan Mujahideen Ansar Baitul Maqdes,yang beroperasi di Semenanjung Sinai, mengeluarkan kenyataan baru mengenai pembunuhan beramai-ramai penduduk Sinai Aman yang dilakukan oleh junta tentera murtad yang telah mengadakan rampasan kuasa pada 3 Julai yang menumpahkan banyak darah di Mesir, serta di Semenanjung Sinai, di mana rejim apostate melancarkan serangan ketenteraan terhadap wanita dan kanak-kanak.

Pernyataan dari Kumpulan Ansar Baitul Maqdes menceritakan tentang pembunuhan beramai-ramai di Kampung Al-Lifitat, di Daerah Sheikh Zayed . Berikut adalah teks kenyataan yang kami terjemahkan melalui laman berbahasa Russia Kavkaz center:

Dalam kesinambungan perang deportation dan keganasan yang dilancarkan oleh tentera Mesir terhadap rakyat Sinai di bawah alasan memerangi keganasan, dan menyambung untuk operasi dan memusnahkan kampung-kampung orang awam yang tanpa bersenjata, dan kesinambungan bagi siri-siri yang mengorbankan darah dan harta anak-anak Sinai, tentera Mesir di Sinai menjalankan kempen-kempen baru menentang keatas sistem kawalan keselamatankampung-kampung dengan cara yang sama iaitu shelling dan memusnahkan rumah dan harta benda milik penduduk tempatan tetapi perbuatan itu bagaikan tidak mencukupi bagi mereka,malah ia adalah pembunuhan dilakukan beramai-ramai yang amat mengerikan di Kampung Al-Lifitat di Sheikh Zayed.

''Tentera-tentera Penjenayah'' itu semua dihantar untuk kempen ketenteraan di Kampung Al-Lifitat pada pagi 7 Zulhijjah 1434 Al-Qa'dah A.H. bersamaan 13 September 2013 sebelum Solat Jumaat, kempen ini terdiri daripada 30 tank dan kenderaan Armor menuju ke kampung kecil ketika orang-orang kampung sedang bersedia untuk pergi ke Masjid untuk menunaikan solat Jumaat.

Tank-tank itu menembakkan peluru ke rumah-rumah orang secara rambang dan tanpa sebab padahal tidak ada satu peluru di lancar kan pada mereka pula.Ini jelas membuktikan bahawa kempen ketenteraan itu adalah sebaliknya jenayah dan jelas bahawa ini adalah misi kempen kemusnahan tetapi lebih besar daripada sebelumnya .

Keganasan agresif ini membawa kepada kemusnahan rumah-rumah yang banyak dan mengorbankan ramai mangsa dari kanak-kanak dan wanita .pembunuhan beramai-ramai ini telah melibatkan mereka yang tanpa kesalahan atau jenayah termasuk empat kanak-kanak tujuh tahun dan dua wanita dan seorang lelaki yang muda dan mereka adalah:

1. Anak perempuan bernama Miriam Mustafa Dahbaish (3 tahun) telah dibunuh oleh kereta kebal shelling.

2. Bayi lelaki : Dahbaish Mustafa Al-Hassan (1 tahun) telah dibunuh oleh kereta kebal shelling.

3. Kanak2 peremuan bernama: Zainab Maher Eid (7 tahun) telah dibunuh oleh kereta kebal shelling.

4. Kanak-kanak: Salman Juma (3 tahun) telah dibunuh oleh kereta kebal shelling.

5. Suad Atta (Um Salman) (40 tahun) Ibu ini juga dibunuh dalam shelling itu dan beliau adalah balu dan nafkah untuk anak-anaknya.

6. Puan Askar Salem (37 tahun) telah dibunuh oleh kereta kebal shelling.

7. Musa'ad Muhammad Salem (23 tahun) telah dibunuh oleh sebuah Kenderaan tempur berperisai sebelum keluarganya.

Ini lah keganasan yang diperjuangkan oleh tentera-tentera di Sinai, yang konon kata mereka matlamat mereka menyediakan keselamatan kepada orang-orang Sinai, memelihara keselamatan rakyat dengan cara menghancurkan rumah-rumah mereka dan membunuh mereka.

Pembunuhan beramai-ramai ini yang dahsyat yang dilakukan oleh tentera Mesir di Kampung ini adalah satu petunjuk yang muktamad ,apa yang kita sebutkan sebelum ini ia adalah matlamat Tentera-tentera ini dari kempen ini adalah memaksa orang-orang Sinai di keluarkan daripada kawasan-kawasan sempadan dengan entiti Zionis untuk dapat mencipta zon penampan kaum Yahudi dengan istilah mengosongkan daerah bagi melindungi orang-orang Yahudi dari mana-mana operasi Mujahideen dari dalam Sinai.

Kerana yang pertama nya adalah di atas matlamat utama bagi orang-orang Yahudi dan dengan perintah America untuk Angkatan Tentera supaya mempertahankan sempadan Zionis dan menghalang Mujahideen di Sinai menyasarkan orang-orang Yahudi dari Sinai sebelum melengkapkan perang jangka panjang dan ia berkait terhadap penentangan kebangkitan Islam di Mesir dengan kerjasama dengan kuasa-kuasa yang menentang Islam di negara ini tetapi mereka tidak akan dapat berbuat demikian, dan sesungguhnya Allah sentiasa menghalangi mereka di setiap sudut.

Kami mujahidin Ansar Bayt Al-Maqdis dan barisan
Semua Mujahideen di Sinai ini memberi jaminan bahawa darah Muslim yang tidak bersalah tidak pernah akan pergi dengan sia-sia, dan respon kami terhadap tentera penjenayah dan murtad adalah akan menyakitkan mereka, dan kami mulakan ia dengan Alhamdulillah dengan operasi menyakitkan di mana kami binasakan dengan tank yang mereka guna untuk memusnahkan rumah-rumah orang Islam dan dirobohkan atas kepala yang penduduknya dalam yang akan dijelaskan kemudian dan yang akan datang adalah paling pedih dan pahit.

"Dan bagi Allah jua lah yang memiliki KEBESARAN dan kepada Rasul-Nya dan kepada orang yang beriman, tetapi pada munafik dan hipokrit sesungguh nya mereka tidak mengetahui''.

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam.

(Jamaah Ansar Bayt Al-Maqdis)

Di Paut Dari: Kavkaz Center

link video Youtube :https://www.youtube.com/watch?v=4X6q9Rr8j84

Admin Pedang Sabur

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment