Wednesday, September 4, 2013

Najib dedah proton diguna sebagai pengangkut bom kawalan jauh di Syria

Najib hari ini mendedahkan bahawa sebuah kereta buatan Malaysia telah dihina oleh pejuang FSA apabila sebuah kereta yang didakwa buatan proton digunakan sebagai kenderaan pengangkut bom yang diletupkan dengan alat kawalan jauh.

Mungkin itulah punca yang menyebabkan akhbar Malaysia menggelar para pejuang pembebasan Syria sebagai pemberontak.



adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

2 comments:

  1. aku rasa perkataan Pemberontak terhadap pejuang FSA bukan satu penghinaan..kita juga boleh mngunakan perkataan contohnya..'aku akan memberontak sekiranya Bos masih tdk benarkan kita prgi smbhyang Jumaat'. lainlah kita namakan pejuang tu dngn pnggilan pengganas..Kerajaan Inilah yg sering prihatin dan bnyak memberi bantuan terhadap Negara atau ditempat Islam menoriti tertindas...

    ReplyDelete
  2. Mungkin Para pejuang FSA menganggap kereta buatan Malaysia tu tak ada 2nd hand value, jadi mereka gunakan untuk angkut barang(bom) dan kemudian letupkan sampai hancai.Nak jual sebagai besi buruk kat Syria bukannya laku sebab besi buruk dari kereta2 kebal dan kapal terbang Assad yang dah diletupkan melambak.

    ReplyDelete