Tuesday, September 10, 2013

Lawak politik milo suam 'minyak naik' ... kompom terkucil lu orang baca

TIGA orang macai, Isam, Udin dan Ajib berbual-bual tentang isu semasa berkenaan kenaikkan harga minyak RM0.20 seliter.

Isam: Aku tengok dalam facebook kecoh pasal harga minyak naik betul ke?

Udin: Jangan percaya dengan fitnah pembangkang. Tadi aku baca Utusan Malaysia kata subsidi petrol dikurangkan RM0.20 maknanya harga minyak makin murah bukan makin mahal.

Isam: Cis! Sah aku kena tipu! Minggu lepas aku isi minyak kereta RM70.00. Aku tengok kecoh dalam facebook minyak naik harga, jadi tadi aku nak isi minyak RM70.00 masa bayar tu aku bayarlah RM70.20.

Ajib: Cis kalau gitu aku pun dah kena tipu jugalah! Minggu lepas aku isi minyak kereta RM50.00, minggu ni pun RM50.00 juga! Pekerja stesen minyak tu tak pulangkan pun RM0.20 celaka!

kredit - milo suam

Putera Nadher Amarhan Maderner pemuda bertatoo dalam pasukan bolasepak Malaysia


adios
Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment