Wednesday, January 1, 2014

konspirasi mewujudkan "The full promised land of Israel"Ini adalah wilayah 'the promised land' (gambar di atas) menurut golongan pakatan Yahudi Nasrani Zionist yang meliputi negara ash-Sham (Palestin, Syria, Jordan dan Lubnan), Iraq, Mesir dan Hejaz (Saudi Arabia).

Seperti yang dikaji, ukuran wilayah ini adalah berdasarkan kepada huraian kitab Taurat dan Injil yang bermula dari Sungai Nil, Mesir berpandukan kisah kehidupan Nabi Musa a.s. dan Bani Israel sehingga ke Sungai Furat ataupun Sungai Euphrates berpandukan kisah Nabi Ibrahim a.s.

Tujuan mereka berusaha mewujudkan wilayah ini adalah bagi mengejar zaman keemasan (the golden age) yang telah dijanjikan oleh Allah SWT setelah sebelum ini mereka telah memimpin dunia melalui zaman Nabi Daud a.s. dan juga Nabi Sulaiman a.s. Namun kali ini agak berbeza dengan zaman keemasan sebelum ini yang telah dimusnahkan oleh Allah SWT akibat kedegilan dan kerosakkan akhlak umat Bani Israel.

Apabila mereka berjaya membina Greater Israel, maka raja segala raja akan menzahirkan dirinya iaitu Dajjal, dia akan memimpin mereka buat selama-lamanya menurut kitab mereka yang sudah rosak isi kandungannya.

Tetapi hal yang sebaliknya akan terjadi di dalam Islam, Dajjal adalah al Masih palsu dan al Masih yang sebenar adalah Nabi Isa a.s. Penafian golongan Rabbi Bani Israel terhadap hakekat al Masih Nabi Isa a.s. adalah kerana Baginda a.s. dilahirkan tanpa bapa secara tidak langsung mereka mendakwa Baginda a.s. adalah anak luar nikah (nauzu billahi min zalik).

Jadi menurut mereka al Masih haruslah mempunyai peribadi yang suci dan bersih, sedangkan Allah SWT sedang menguji mereka dengan kuasanya yang Maha Agung setelah mereka terlalu sombong dan melakukan banyak perkara yang melampaui batas yang ditetapkan oleh Allah SWT.- Rahim Hussin

Apa peranan Mesir dalam memastikan kejayaan Israel Raya ini?

Kita mulakan dengan intipati perjanjian Camp David yang mengiktiraf sempadan Egypt-Palestin sebagai sempadan Egypt-Israel. Dan kerana perjanjian inilah maka nama Palestine lenyap dari peta dunia. Kerajaan Mesir-lah yang bersetuju mengiktiraf negara haram Israel. Mursi berikrar akan mengubah perjanjian Camp David menjadi salah satu punca beliau digulingkan tentera yahudi firaun Mesir.

Tentera mesir pimpinan Al Sisi yang berdarah yahudi seperti mana Basyar Al Assad dan Ahmadinejad bertanggungjawab penuh atas keruntuhan sokongan kapada Gaza. Dengan runtuhnya terowong-terowong yang menjadi laluan bekalan makanan, ubat-ubatan dan senjata ke Gaza bermakna Semenanjung Gaza di ambang kehancuran. Tanpa makanan rakyatnya akan lemah dan mungkin mati. Tanpa ubat-ubatan, kehidupan rakyat Gaza akan melarat. Penyakit berjangkit akan merebak ke seluruh negara.

Segalanya ditambah oleh Israel dengan pelbagai tindakan bertujuan sama contohnya berita ini- Israel blocks vital water disinfection equipment from entering Gaza; Israel exploits Egypt turmoil to increase attacks on Gaza farmers dan banyak lagi bnerita tindakan kejam Israel untuk memusnahkah kehidupan penduduk Gaza.

Apabila semua ini berlaku bermakna Israel tidak memerlukan peluru atau bom untuk menawan Gaza. Apa yang perlu mereka lakukan adalah tunggu masa yang sesuai untuk memasuki Gaza dan menawannya tatkala semua penduduk dan Mujahiddin Gaza dalam keadaan lemah  menunggu ajal. Ini adalah strategi ketenteraan paling mudah dalam ilmu perang.

Pengeboman besar-besaran tentera Mesir terhadap Semenanjung Sinai dua hari lalu mengakibatkan kemusnahan besar kepada pejuang anti Israel di sana. Dengan lumpuhnya Ansar Beit al-Maqdis tersebut maka tiada lagi ancaman ke atas Israel selain Mujahiddin Gaza sendiri.

Zon penampan yang dirancang tentera Mesir bertujuan menyekat bekalan makanan, ubat-ubatan dan senjata daripada memasuki Gaza. Tentera Mesir masih belum puas hati walaupun semua terowong perhubungan Mesir ke Gaza sudah diletupkan. Mereka khuatir Mujahiddin Gaza akan memasuki Mesir dan melakukan aktiviti keganasan untuk membantu Ikhwanul Muslimin. Namun itu adalah alasan mereka semata-mata.

Sebaik sahaja tentera menggulingkan Morsi, Israel menggali dua lagi terowong di bawah masjid AL Aqsa dalam pencarian Kuil Sulaiman. Dan selang dua minggu selepas itu Sinar Harian melaporkan Masjid Al-Aqsa ditawan israel.

Sebagai bangsa yahudi, Al sisi pastinya mahu merealisasikan Israel Raya seperti yang termaktub dalam kitab mereka..

Peranan AS di Iraq
Tanggapan bahawa kejadian serangan Amerika Syarikat ke atas Iraq adalah demi survival Israel adalah sangat bertepatan sekali. Bala tentera AS hanya pulang setelah matlamat mereka tercapai iaitu menyerahkan pimpinan Iraq kepada syiah. Kini syiah menguasai Iraq dan merealisasikan amaran Saddam Hussein sebaik Amerika menyerang Iraq suatu ketika dahulu. Amaran itu berbunyi "Iraq akan bermandi darah"

Telahan Saddam dibuat berdasarkan pengetahuannya akan rakyatnya yang terdiri daripada sunni dan syiah yang mempunyai permusuhan sejak zaman Saidina Ali. Pembunuhan Saidina Hussein yang di lakukan oleh syiah di Karbala dan meletakkan tuduhan ke atas Yazid yang menjadi Gabenor pada masa itu menjadi titik tolak pemusuhan kedua-dua pihak ini.

Syiah dan sunni di Iraq tidak pernah hidup aman. Mereka saling berbunuhan di seluruh pelusuk negara Iraq. Saddam pernah memenjarakan dan membunuh beribu-ribu syiah demi keselamatan rakyatnya.

Semasa pendudukan Amerika, syiah dibiarkan terus membunuh sunni dengan skala yang lebih besar. AS menangkap dan memenjarakan ulama dan pejuang sunni di penjara Abu Gharib. Mereka disiksa dengan begitu sadis sekali. Gambar-gambar penyiksaan ke atas mereka didedah secara meluas di internet.

Setelah selesai mengadakan pilihanraya dan memastikan syiah menguasai Iraq, akhirnya AS bersetuju melepaskan Iraq kepada pemerintahan sendiri. Berakirnya pendudukan AS pada 2011 bermakna kuasa besar kini di tangan syiah.

Mereka terus melakukan pembunuhan ke atas sunni di Iraq. Penjara abu gharib semakin sesak dengan tahanan sehingga diserang oleh Al-Qaeda yang membebaskan 5000 tahanan sunni di sana pada bulan lalu.

Kehidupan sunni di seluruh Iraq terus dicengkam sehingga hari ini. Penyiksaan dan pembunuhan berleluasa sehingga membangkitkan dendam. Kewujudan mujahiddin Iraq tidak dapat dibendung.

***Syiah adalah proksi yahudi . Oleh itu urusan mewujudkan Israel Raya akan lebih mudah apabila syiah menguasi Iraq. Pasti boleh kawtim.... wakaka

Peranan AS di Mesir
Rampasan kuasa Mesir terang-terngan adalah percaturan AS apbila dutanya ke Mesir mengaku memberi kata dua keapda Morsi sama ada untuk mengundur diri atau digulingkan. Obama juga diberitakan menghubungi Morsi melalui telefon ntuk mendesaknya meletakkan jawatan. Rampasan kuasa tentera ke atas Morsi pula berlaku dua hari selepas Al Sisi bertemu duta AS di Mesir.

Bukti ditambah lagi oleh pakar strategik AS yang telah bersara mendakwa AS adalah perancang utama rampasan kuasa ke atas Morsi.

Meletakkan Al Sisi sebagai master mind dalam kerajaan baru Mesir adalah strategi mengankat yahudi secara terang-terangan. Selain Al Sisi dipercayai sebahagian besar tentera Mesir adalah berketurunan Yahudi. Latar belakang Mesir di mana firaun berkuasa sebagai tuhan (raja) adalah seorang yahudi yang menguasai penduduk-penduduk yahudi Mesir pada masa itu. Meski pun tidak dinyatakan dalam Al Quran bahawa firaun adalah berbangsa yahudi namun beberapa blog luar  negara berbahasa Inggeris mendakwa demikian.

Lambang mata satu mula-mula digunakan di Mesir oleh Firaun. Mata satu adalah lambang tuhan matahari di era firaun. Setelah berdekad berlalu segala khazanah Firaun diangkut keluar negara terutama British dan Amerika syarikat. Lambang mata satu kemudiannya dimuliakan golongan pencinta zinisme dan freemason.

Peranan AS di Syria
Rancangan ketenteraan oleh AS ke atas Syria juga dipercayai ada kena-mengena dengan matlamat mewujudkan Israel Raya. Melihat Mujahiddin FSA semakin hampir memenangi peperangan, Barat mulai berasa risau akan kewujudan sebuah negara Islam tulin. Buat masa ini tiada satu pun negara di dunia yang mengamalkan Islam tulin setelah berakhirnya pemerintahan Taliban di Afghanistan.

Kemusnahan pihak Mujahiddin adalah matlamat utama Barat dikepalai AS. Tidak semana-mena AS menyatakan kerisauannya terhadap anggota Al Qaeda yang menurut mereka merupakan kumpulan terbesar dalam FSA. Dakwan itu sebenarnya sangat tidak bertepatan kerana jumlah anggota Al Qaeda dalam FSA hanya ratusan orang.

Peranan Arab Saudi
Negara ini adalah sebuah negara yang diasaskan oleh seorang yahudi dari keluarga Al Saud. Arab Saudi dipilih berdasarkan nama keluarga tersebut 'Saud'. Al Saud adalah keluarga yahudi hasil kahwin campur dengan wanita arab.

Sebagai seorang yahudi yang berbangga dengan darahnya Al Saud pastinya akan menyertai Israel Raya jika itu permintaan Israel.  Jika Israel mahukan Hejaz sebagai memenuhi kehendak kitab mereka iaitu sebagai "tanah yang dijanjikan untuk Israel", rasanya Al Saud tidak akan membantah. Sekarang inipun dia telah menunjukkan secara terbuka akan pegangan sebenar dirinya dan keluarganya.

1. King Faisal Al Saud mengakui berketurunan yahudi
2. Sejarah asal usul keluarga yahudi AL Saud
3. King Abdul Aziz sogok AL Sisi USD 1 bilion utk jatuhkan Morsi
4.. Saudi dalang rampasan kuasa Mesir
5. Arab Suudi guna lambang mata satu semagai simbol kerajaan
Banyak lagi berita lain yang boleh kita fikirkan untuk mengaitkan hubungan Arab saudi dengan Israel

Adakah Malaysia turut berperanan dalam mewujudkan negara Israel Raya "The full promised land of Israel"

Peranan Malaysia dalam mewujudkan negara Israel raya agak sipi-sipi tetapi apa yang diucapkan oleh seorang anggota ILMU dalam ucapannya ketika perang lapan hari Palestine vs Isreal adalah suatu yang perlu difikirkan oleh semua... apa hajat dia , apa tujuan dia menyuruh rakyat Palestine berhijrah meninggalkan Palestine. "Tiada jihad di palestine " katanya . Apakah untuk menyerahkan Palestine dengan mudah kepada Israel? Tonton ucapan mamat tu .... dalam video kat bawah ni.. Entry ini tulisan gua sendiri berdasarkan pelbagai sumber rujukan. Terima kasih atas sokongan anda

*********************************************************************************
lmu itu pelita hidup agar tidak kegelapan sehingga menjadi pencacai, sama-sama lah kita berusaha mendekati, memahami dan menterjemahkan ilmu Islam terutama ilmu akhir zaman (Islamic Eschatology) disamping mencuba menjadi hamba yang terbaik kepada Allah SWT.

Bersama-samalah kita memberikan sokongan kepada golongan yang ingin menegakkan Islam di muka bumi Allah SWT ini dengan cara yang betul dan dibenarkan oleh Islam tanpa memulakan kekerasan dan kekejaman, dan berusahalah kita untuk mengajak individu yang terdekat yang masih leka dan lalai dibuai nikmat dunia agar kembali kepada ajaran Islam yang sebenar.

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment