Sunday, September 8, 2013

Iran ancam culik dan rogol anak Obama

Seorang pakar telah memberi amaran strategik Iran elah memberi amaran  Salah seorang daripada anak-anak perempuan Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama akan diculik dan dirogol jika Amerika melancarkan serangan ketenteraan ke atas Syria, lapor Daily Mail pada hari Jumaat.

Alireza Forghani,  bekas gabenor Wilayah Kish di selatan Iran , mengancam pembunuhan beramai-ramai dan penculikan Warga AS sekiranya berlaku serangan Amerika Syarikat ke atas Syria.

Alireza Forghani dilaporkan beliau sebagai berkata."Mudah-mudahan Obama akan cukup keras kepala untuk menyerang Syria, dan kemudian kita akan melihat ... kehilangan kepentingan AS [melalui serangan pengganas],"

"Dalam masa 21 jam [selepas serangan ke atas Syria], ahli keluarga setiap menteri AS [jabatan setiausaha], duta Amerika Syarikat, komander tentera AS di seluruh dunia akan diculik. Dan kemudian 18 jam kemudian, video penyembelihan mereka akan disebar ke seluruh dunia. "

Menurut laporan media pada hari Jumaat, Amerika Syarikat memintas perintah daripada seorang pegawai Iran mengarahkan militan di Iraq untuk menyerang kepentingan AS di Baghdad jika serangan ke atas Syria diteruskan.

Jabatan Negara Amerika mengeluarkan amaran pada hari Khamis memberitahu Warga Amerika Syarikat supaya menjauhi Iraq, Beirut dan Selatan Turki.

Amerika Syarikat telah bersedia untuk menyerang tentera di Syria, memindahkan kakitangan kedutaan tidak penting dari Beirut. - Al Arabiya

China hantar kapal perang ke Laut Mediteranean

adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

1 comment:

  1. hoi bodohnya...sejak bila US nak lawan Iran atau Iran nak lawan USA atau Israel...mereka tu satu pakatan dalam New World Order yang berpaksikan Syaitan...

    ReplyDelete