Monday, September 23, 2013

Bendera malaysia punca ISIS dan Ahrar al-Syam berperang

Perperangan antara ISIS dan Ahrar AL-Syam yang berlaku minggu lalu di sebuah pekan bernama Azaz yang terletak kira-kira 5km dari sempadan Turki didapati berpunca daripada bendera Malaysia yang disangka bendera Amerika.

Kehebatan luar biasa Rashid Maidin


As-syahid Abu Ubaidah adalah salah seorang ketua logistik atau 'chief humanitarian logistics' bagi pasukan Ahrar al-Syam. Sering terlibat dalam proses mengagih-agihkan makanan dan bekalan perubatan kepada penduduk awam di Syria.

As-syahid bersama-sama konvoi dari Turki dan Malaysia dalam operasi mengagihkan bantuan tetapi dihalang oleh anggota ISIS kerana mereka menyangka konvoi berkenaan adalah dari United Snakes. (bendera Malas-sia mirip bendera United Snakes)

ISIS cuba menangkap mereka tetapi dihalang oleh as-syahid Abu Ubaidah, pertengkaran berlaku dan menyebabkan anggota ISIS ingin menahan as-syahid Abu Ubaidah

As-syahid menentang menyebabkan salah seorang anggota ISIS memukul kepala as-syahid dengan belakang pistol menyebabkan as-syahid jatuh pengsan tidak sedarkan diri. (Satu berita lain mendakwa As-syahid Abu Ubaidah telah ditangkap apbila kepalany dipukul)

Anggota ISIS meletakkan as-syahid di belakang kereta dan membawanya ke hospital.

Dalam perjalanan, as-syahid telah kembali sedar dan pergelutan berlaku sekali lagi. Kali ini anggota ISIS menembak kaki as-syahid sebanyak 4 kali das tembakan. ISIS terus membawa as-syahid ke hospital. As-syahid meninggal dunia kerana kehilangan banyak darah.

Konvoi dari Malaysia dan Turki dibebaskan selepas terbukti mereka bukan dari United Snakes.

Abu Mariya timbalan dan Mufti Jabhat al-Nusra telah memberi pendapat dan nasihat kepada kedua-dua Ahrar al-Syam dan ISIS dan kedua-dua mereka bersyukur, berterima kasih kepada Abu Mariya dan berusaha untuk mengeratkan lagi hubungan antara mujahiddin.

ISIS, Ahrar al-Syam bersama pasukan lain bersetuju untuk menubuhkan jawatankuasa undang-undang untuk menyiasat insiden ini. (Ahrar al-Syam tidak mencela ISIS seperti kebanyakkan kita yang belum habis minum susu ibu. Ahrar al-Syam juga tidak berdendam dan menyerang ISIS seperti kebanyakan kita yang berlagak pandai sehingga memberi pelbagai gelaran buruk kepada ISIS)

Ahrar al-Syam dan ISIS bersetuju untuk membawa perkara ini ke Mahkamah Syariah dan kedua-duanya senang hati dan terbuka dan akan menerima apa saja keputusan dari Mahkamah nanti. - Revolusi Islam 

Kehebatan luar biasa Rashid Maidin


adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment