Saturday, August 3, 2013

US Dan Perancis Akan Serang Mujahiddin

Perang 8 hari antara Israel dan Hamas gagal mencapai matlamatnya untuk menjadikan perang besar di Timur Tengah terutamanya untuk melibatkan Iran. Mengikut maklumat ketenteraan yang terbaru US sedang menempatkan ketumbukan angkatan tenteranya menuju ke Timur Tengah. Beribu tenteranya sedang dipersedia dengan kapal perang pengangkut, kapal perang amphibous dan jet-jet penyerang; melibatkan puluhan ribu tentera.

Sumber terbaru dari Kementerian Pertahan Perancis menyatakan gabungan ketenteraan Barat - Arab sedang bersedia bila-bila masa sahaja untuk melakukan serangan yang akan dimulai oleh US kemudian akan disertai oleh Perancis, Britain, Turkey, Jordan, Arab Saudi, UAE dan Qatar. Maklumat tersebut juga menyatakan kapal pengangkut US Eisenhower yang menempatkan 8 jet pengebom dan mempunyai 8,000 tentera telah tiba di sebelah pantai Syria, kemungkinan memulakan serangan melalui darat.

Sabda Rasullullah s.a.w: "Kamu akan mengadakan perdamaian dengan bangsa Rom dalam keadaan aman lalu kamu akan berperang bersama mereka menentang satu musuh dari belakang mereka. Maka kamu akan selamat dan mendapat rampasan perang, kemudian kamu akan sampai ke sebuah padang rumput yang luas dan berbukit-bukit, maka berdirilah seorang lelaki dari kaum Rom. Lalu dia mengangkat tanda salib dan berkata: "Salib telah menang!", maka datanglah seorang lelaki dari kaum Muslimin dan membunuh lelaki Rom tersebut lalu kaum Rom telah berlaku khianat dan terjadilah peperangan demi peperangan. Dimana mereka akan bersatu menghadapi kamu di bawah 80 bendera dan di bawah setiap bendera terdapat 12 ribu bendera". (HR. Ahmad, Abu Dawud, dan Ibnu Majah)
Alawite Mountain
sumber: http://www.pbase.com/corrina/alawi_mountains
Hadis tersebut juga menjelaskan secara terperinci kawasan yang menjadi medan peperangan tersebut merupakan sebuah padang rumput yang berbukit yang terdapat di Syria. Kawasan berbukit yang subur tersebut sekarang ini merupakan kubu kuat bagi puak Alawite yang merupakan penyokong kuat bagi Assad (rujuk artikel CNN: Alawite mountains offer limited shelter to Assad).

Persediaan bagi peperangan dipergunungan tersebut telah di adakan dengan rapi oleh pasukan tentera Perancis dan Britain di kawasan mempunyai mukabumi yang hampir sama di Albania, kawasan berbukit berdekatan pantai!

Puak Alawite Yang Menguasai Bukit Tersebut


Petikan di atas adalah copy paste daripada blog petunjukzaman namun gua mempunyai tanggapan tersendiri tentang serangan yang bakal diterjui AS itu . 

Kejayaan demi kejayaan FSA telah menakutkan Israel dan meminta AS mengaburi mata dunia Arab, Turkey dan Nato untuk bertindak dengan perancangan seolah-olah mereka memerangi Asad tetapi sebaliknya memerangi Mujahiddin.

FSA adalah cabang kepada Ikhwanul Muslimin yang kini berkuasa di Mesir dan Turki. Kegawatan di Mesir hari ini adalah berpunca daripada Tzipi Livni (Israel) dengan bantuan AS dan dunia arab. Kenyataan terbuka FSA yang berhasrat membebaskan Bukit Golan Daripada cengkaman Israel adah faktor besar yang membawa kepada tanggapan ini.


Faktor lain yang lebih besar adalah hubungan sebenar antara Syria,Iran dan Israel yang terjalin secara tersembunyi daripada pengetahuan dunia Islam. Ketiga-tiga negara ini mempunyai hubungan yang akrab jika dirujuk kepada soal keagamaan. Siaran keagamaan Iran dipancar daripada 4 buah stesen di Israel. 

Dan Syiah itu sendiri jika dilihat asal kelahirannya adalah daripada tipu helah seorang yahudi di Yaman. Dia mempengaruhi pengikut-pengikut Ali dengan beberapa kepalsuan yang 'masuk akal' sehingga tercetusnya permusuhan antara Syiah dengan pengikut 3 lagi Khulafau Ar Rashidin. Maka lahirlah Syiah sekarang yang jauh bercanggah dengan Sunni.

Qarqawi dalam khutbahnya ada menyebut tentang hubungan sebenar antara ketiga-tiga negara ini dalam sudut keagamaan. Qardawi juga ada menyebut bahawa ketiga-tiga negara ini mempunyai musuh yang sama iaitu Islam Sunni (ASWJ)

Untuk mengetahui berita dari kacamata orang eropah sila ke http://www.debka.com/article/22594/Paris-NATO-Arab-Syria-intervention-immi


adios

No comments:

Post a Comment