Tuesday, August 20, 2013

Sisi bunuh tenteranya yang enggan membunuh rakyat

Pihak Tentera Kudeta (rampasan kuasa) sendiri turut melakukan pembunuhan beramai-ramai tentera yang menolak perintah untuk membunuh semua penunjuk perasaan.

Sumber media melaporkan tentang hukuman oleh unit khas As-Sisi yang terlibat secara peribadi dalam barisan tengah tentera Mesir melakukan proses hukuman besar-besaran menangkap mana-mana askar atau pegawai yang bersimpati dengan rakyat Mesir atau tidak menembak penunjuk perasaan secara aman.- baca berita lengkap di Pejuang Keadilan

Tidak cukup dengan itu, Sisi turut membunuh saudaranya yang bernama Khalid Lutfy al-Sisi. Khalid adalah anak lelaki Ust. Hazin Luthfi Abdul Aziz Abdurrahman Assisy.

“Ya, anak saya tebunuh oleh tentera,” ujar Hazin.

Kepastian itu sudah diperolehinya bahawa, Khalid Lutfi memang terkorban di Rab’ah atau mungkin di Nahdhah.

“Atas dasar ini, saya tidak terima Abdel Fatah al-Sisi sebagai keluarga, kerana dia adalah penghianat, pembunuh, dan insyaAllah akan mendapatkan azab yang kekal dari Allah swt!” tutur Hazin geram di youtube.

Tak lupa, Hazin juga berdo’a semoga Allah memberikan kesabaran kepada semua rakyat Mesir dan seluruh keluarga korban yang meninggal akibat kekejaman al-Sisi.


adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

8 comments:

 1. Inilah realiti parti syaitan yg di kenali di Mesir. Ianya akan turut dilakukan oleh semua parti syaitan yg di kenali seantero dunia bila tiba masanya. Syaitan memanglah syaitan, tiada baiknya sehingga ALlah sendiri melaknatinya. Insya ALlahn hancur parti d, kepimpinan dan seluruh pencacai parti syaitan.

  ReplyDelete
 2. Dan yang paling akhir, apa yang dikhabarkan di media adalah "penyokong mursi bertindak ganas sehingga membunuh anggota keselamatan". Percayalah.

  ReplyDelete
 3. yang akhir nya akan di katakan tentera yang mati kerana bertempor dengan penyokong mursi ..di labelkan penunjuk perasaan adalah ganas. .itu lah fitnah yang akan di main kan media firaun mesir .

  ReplyDelete
 4. GAMBAR TIPU... ia adalah gambar pengeboman pada Januari 2013..
  a few seconds ago · Like
  tgk diorng pakai selendang ... kalau operasi.. mana ada selendang. Pakai selendang hanya untuk pertunjukkan/perbarisan. So gambar adalah.. bom berani mati ketika upacara perbarisan.

  ReplyDelete
 5. http://www.an-najah.net/berita/allahu-akbar-11-tentara-boneka-yaman-tewas-dalam-sebuah-serangan-bom-mobil/

  ReplyDelete
 6. Ada kemungkinan betol pendapat 85 Territories... Untuk operasi rasanya selendang xkn dipakai. perlu disiasat lg sumber gambar tersebut dan bila berlaku kejadian.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Assalamualaikum.. Mohon diselidik terlebih dahulu sebarang makluman. Sememangnya as-sisi itu tersangat celaka dengan perbuatannya tepapi kita juga perlu memastikan maklumat yang disebar benar-benar tepat . Gambar ini merupakan gambar tentera Yaman yang dibom semasa perarakan hari kebesaran / kemerdekaan Yaman. Ini bukanlah tentera Mesir.

  Harap maklum...

  ReplyDelete