Friday, August 16, 2013

Heba Morayef sahkah seorang dibakar hidup-hidup di dalam khemah

'Human Rights Watch' Heba Morayef memfailkan laporan di blog mereka hari ini, di mana mereka mengatakan penunjuk perasaan telah dibunuh dengan peluru hidup dan senapang patah.

"Akses untuk Klinik Perubatan Rabaah adalah terhad disebabkan penembak tepat yang berdekatan. Ini bermakna ambulans tidak dapat sampai ke hospital dan orang yang membawa mereka yang tercedera dengan pengusung terpaksa berjalan melewati penembak tepat.

"Seorang lelaki di sebelah kami telah ditembak dan rebah ke tanah apabila kami berlari merentasi," kata Morayef. "Doktor di hospital itu cuba untuk beroperasi di lorong yang sesak dengan peralatan yang sangat asas."

Doktor memberitahu Morayef bahawa kematian yang mereka lihat, seramai 64 orang telah terbunuh dengan peluru hidup dan ditembak di kepala dan dada, kecuali seorang lelaki yang dibakar hingga mati dalam khemah beliau."

Sumber : AlJazeera
adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment