Thursday, August 15, 2013

Gambar Laila El-Baradei berbikini

(Egypt update - Peningkatan bilangan syuhada' dalam serangan di Medan Rabiatul Adawiyah sekarang meningkat kepada 25 orang.)

Pada tahun 2010, gambar ini telah dicopy daripada facebook Laila El-Baradei dan disiar dalam satu akaun facebook lain yang dengan tajuk "ElBaradei's Family Secrets".

El-Baradei membuat kenyataan bahawa kerajaan Mesir pada masa itu dibawah pimpinan Hosni Mubaraq adalah dalang kepada penyiaran gambar-gambar tersebut sebagai usaha untuk mejatuhkan maruah Baradei di mata penduduk Islam Mesir.

El-Baradei membuat kenyataan dalam sebuah akhbar harian Mesir bahawa kerajaan adalah dalang disebalik akaun facebook tersebut kerana beliau telah membuat gesaan supaya reformasi demokrasi dan ekonomi dilakukan di Mesir.

Laman Facebook yang mengandungi album 33 gambar yang di ambil dari profil Facebook peribadi Laila telah diterbitkan kan di laman Facebook yang lain tanpa pengetahuan beliau di bawah tajuk "Rahsia keluarga ElBaradei."

Gambar-gambar juga telah dicetak semula oleh beberapa akhbar Mesir, termasuk harian bebas tempatan Al-Youm Al-Sabei yang kemudiannya telah memadam semula gambar-gambar itu dari web site mereka.

Pihak anonymous yang mereka id facebook  "Rahsia keluarga ElBaradei."tersebut menulis;

sumber
adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

1 comment: