Saturday, August 24, 2013

Erdogan menangis kerana Asmaa El Betagy

Sajak yang ditulis oleh ahli politik Mohammed al-Beltagy, seorang anggota Ikhwan Muslimin Mesir berikutan kematian anak perempuannya yang berusia 17 tahun semasa protes di Kaherah, menimbulkan tindak balas emosi dari Perdana Menteri Turki di televisyen pada malam Khamis.

Walaupun beliau seorang yang berimej tegas, Recep Tayyip Erdogan juga dikenali sebagai seorang lelaki yang emosi, dan puisi itu menjadikan dia sayu dan menitiskan air mata.

Pada tahun 2010 Erdogan menangis pada kematian kanak-kanak di Gaza, di mana terdapat beberapa komen di Turki tentang mengapa dia tidak melakukan perkara yang sama apabila anak-anak Kurdis terbunuh.


adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment