Thursday, August 15, 2013

ElBaradei letak jawatan

Naib Presiden Mesir Mohammad ElBaradei meletak jawatan pada hari Rabu. Beliau berkata beliau tidak dapat menanggung tanggungjawab terhadap satu keputusan yang tidak dipersetujuinya.
.
Peletakan jawatan ElBaradei diumum selepas lebih daripada dua ribu, lima ratus orang terbunuh manakala lebih sepuluh ribu cedera parah dalam tindakan keras oleh pasukan keselamatan untuk membersihkan bantahan oleh penyokong Presiden digulingkan Mohammad Mursi.

Baradei berkata "saya tidak dapat memikul tanggung jawab atas keputusan yang tidak persetujui," sambil menambah bahawa "terdapat cara yang lebih aman" untuk menyelesaikan krisis di negara ini.

Tareq Fahmy, Profesor Hubungan Antarabangsa di Universiti Kaherah, memberitahu Al Arabiya bahawa peletakan Baradei tidak akan memberi kesan kepada hala tuju politik diumumkan oleh tentera apabila pemimpin Islam yang Mursi digulingkan pada 3 Julai.

Gambar Laila El-Baradei berbikini


adios

Disclaimer
"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

No comments:

Post a Comment