Saturday, January 4, 2014

Mari berkenalan dengan mufti mata satu



SYEIKH MUFTI WAHHABI BINBAZ
NAMA : Abdul Aziz Bin Baz.
TAHUN LAHIR: 1912M.
TEMPAT LAHIR: Najd ( Riyadh ).
DIKAMBUS: 1999M.

KESILAPAN DALAM AQIDAH:- Kafirkan Umat Islam.
- Mengkafirkan Seluruh Umat Islam Di Mesir dan Bumi Syam.
- Tolak Akidah Betul ‘ Allah Bukan Jisim ’.
- Berakidah Allah Berpenjuru, Berarah dan Bertempat.
- Mengkafirkan Umat Islam Al-Asya’irah.
- Menghina Nabi Muhammad.
- Menghina Nabi Muhammad Sebagai AUTHAN Iaitu Patung Berhala.
- Mengharuskan Pakai Lambang Salib Kristian.
- Mengkafikran Seluruh Umat Islam Yang Tinggal Di Hijaz Dan Yaman.
- Berakidah Allah Duduk Atas Kerusi.
- Berakidah Zat Allah Di Atas Arasy Pulak.
- Berakidah Allah Mempunya Dua Belah Kaki Seperti Makhluk.
- Berakidah Allah Bercakap Macam Manusia Dengan Huruf Dan Suara.
- Banyak lagi…

PENYELEWENGAN DALAM FEQAH:- Menganggap Amalan Sunat Sebagai Bid’ah.
- Haramkan Sebutan “ Sodaqallahu ‘Azhim ” Dan Menghukumnya Sebagai Sesat.
- Mengharamkan Pengunaan Tasbih Secara Mutlak.
- Mengharamkan Perkataan Wahhidullah.
- Mengharamkan Tawassul Secara Mutlak.
- Samakan Sambutan Maulid Nabi Dengan Yahudi & Kristian.
- Mengharamkan Potong Janggut Walaupun Untuk Kekemasan Diri.
- Mengharamkan Selawat Keatas Nabi.
- Tolak Hadith Nabi (Fadhilat Ziarah).
- Haramkan Wanita Bawa Kereta Secara Mutlak.
- Banyak lagi…

sumber - Baca lebih banyak tentang wahabi di SINI

adios

6 comments:

  1. Empunya blog ni manusia paling bongok, ko ingat Nabi tu asal nusantara ke? al-Qur'an tu turun kat nusantara dalam bahasa melayu? Klu sakit hati sebab tak sependapatpun cubalah berlaku adil, ko tak baca al-Qur'an ke? Kan dalam al-Qur'an banyak kali kita di suruh berlaku adil malah seorang sahabat yg cukup benci dengan yahudi tp tetap berlaku adil. Ko ni dah cukup banyak pahala ke? Dah ada berapa billion? Trillion, ko ingat kalau ada org baca blog ko ni kemudia percaya dgn kebodohan yg ko tulis dan menyebarkannya pada org lain dosa2 org yg mempercayainya pun ko dapat bahagian tau. Senang cerita ko tengok pelan market sykt MLM ko dpt dosa dr semua downline mu. Baik ko bertaubat dan buang posting bodoh ni. Itulah sebaik2nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. apa yang lu tulis cukup untuk menunjukkan betapa bangangnya lu bro. Komen ikut topik bro... yang lu meraban macam yahudi mabuk minum todi ni apa pasal? Apa kena mengena komen lu dnegan teks copy-paste gua tu? tolol macam umnor

      Delete
  2. Bro, memang ada fatwa dia agak kontraversi... tapi apa yang bro tulis tu rasanya x sahih. kalau tidak sudah tentu Dr. Yusuf AlQardawi menemplak.

    tolong semak semula

    ReplyDelete
  3. al alan ni mesti geng2 wahabi ni...tak pun syiah...memang geng2 bodoh, dungu..bangang

    ReplyDelete