Saturday, January 4, 2014

Hero yahudi As Sisi rayu Dr Morsi lagi

As Sisi akhirnya terpaksa jugak mengadap boss dia Dr Morsi.

Menteri Mesir Pertahanan dan Ketua Turus Tentera Mesir dikhabarkan telah bertemu dengan lelaki yang dia 'jatuhkan' dari kerusi Presiden dalam satu rampasan kuasa tentera pada 3 Julai yg lalu.

Media mendakwa, General Abdul-Fattah Al-Sisi neraka jahanan telah melawat Mohamed Morsi pada hari Isnin, untuk mencari jalan penyelesaian terhadap kebuntuan berlaku sekarang dan meminta Morsi memberitahu penyokongnya agar berhenti dari berdemonstrasi secara besar-besaran.

Menurut TRT TV, tawaran Al-Sisi adalah untuk melepaskan semua pemimpin Ikhwan Muslimin yang telah ditangkap sejak rampasan kuasa dan membatalkan waran tangkap terhadap mereka yang masih bebas. Sebagai balasan Morsi diminta membuat pengumuman bahawa dia melepaskan jawatan Presiden. Rupanya anjing As Sisi ini turut berjanji untuk memasukkan ahli-ahli Parti Kebebasan dan Parti Keadilan dalam kerajaan sementara.

Adly Mansour bukan Nasrani tetapi yahudi


"Dr Mohamed Morsi menolak tawaran itu," dakwa TRT TV, "dan memberitahu Al-Sisi bahawa masalah hari ini bukan disebabkan Morsi atau kepimpinan Ikhwan Muslimin, tetapi dengan revolusi yang dicuri."

Pemimpin Kanan Ikhwan Muslimin, Esam Al-Aryan memberitahu Al-Jazeera Mubasher Misr awal minggu ini bahawa tentera telah cuba untuk membuka saluran hubungan dengan mereka, tetapi permintaan itu telah ditolak.

Tentera menafikan bahawa terdapat percubaan untuk menghubungi pemimpin-pemimpin Ikhwan Muslimin dan menolak kenyataan Al-Aryan sebagai sebahagian daripada perang propaganda.

Beberapa tokoh-tokoh utama Mesir dikatakan diminta oleh tentera untuk menjadi pengantara antara tentera dengan Al Ikhwan, mereka termasuklah Sheikh Al-Azhar Ahmed al-Tayyip, Salim al-Awa dan ahli politik lain. Tiada seorang pun daripada mereka yang dinamakan oleh Ikhwan Muslimin menafikan dakwaan itu.

video - PM Malaysia disambut penuh istiadat di Vatican


adios

2 comments:

  1. talibarut amerika@zionis tidak akan berhenti berdiam diri selagi para pejuang syiar islam berusaha memertabatkan agama Allah SWT diseluruh dunia ! ABU jangan lupa di malaysia

    ReplyDelete