Sunday, July 7, 2013

Egypt update - Abdul Patah Gusi sudah GIGIL.... rayu Mursi janjikan kebebasan melarikan diri

Hanya perkara kedua berwarna ungu dalam entry ini dapat disahkan... yang lain baca boleh tapi sila rujuk sumber lain untuk pengesahan

1) General Asisi mohon berunding dengan Dr Muhammad Morsi untuk dibenarkan meninggalkan Mesir dengan selamat bersama dengan orang-orang yang terlibat dalam rampasan kuasa semalam.

2) Tentera Mesir terbahagi 2. Ketua Turus Tentera Darat meminta Asisi menarik balik kenyataan rampasan kuasa yang dibuatnya.

Ketua Angkatan Tentera Darat Mesir secara terang-terangan menyatakan tidak setuju dengan tindakan a-Sisi dan mendesaknya menarik balik perisytiharan rampasan kuasa.

3) Akhbar Chanell 2 mengulas - Amerika akan menyesal kerana memberikan lampu hijau kepada penggulingan Mursi.

4) Dijangka 3 juta rakyat Mesir sedang bergerak menuju Kaherah menyatakan sokongan kepada Presiden Mesir yang Sah: Dr. Muhammad Mursi.

5) Kereta kebal menurunkan gambar-gambar Asisi.

6) Pertemuan Duta Amerika: Peterson, Asisi dan Al-Baredei berbincang mencari jalan keluar untuk keadaan terbaru ini. - Jurucakap Tentera.

Akhbar Washington Post menyiarkan berita bertajuk, 'Rampasan Kuasa Yang Gagal' dengan sub-title 'Tentera berunding kembali dengan Mursi'.

Kita tunggu perkembangan selanjutnya> jangan lupa doakan keselamatan Kesemua Islamis pimpinan President Mursi.

Khianat namanya jika mamat ni tak sokong Mursi

Al- Baradei lari ke Arab Saudi, Mursi bakal berkuasa kembali

Saudi memang benci Ikhwan Muslimin rupanya


adios

No comments:

Post a Comment