Friday, July 5, 2013

Adli Mansur cipta sejarah Kristian pertama memerintah Mesir kerana kebodohan Dr.Ahmed Mehran

Amru Ibn Al A’s   R.A. membuka Mesir, dan memperkenalkan Islam ke Mesir pada tahun 639 di bawah Khalifah (Omar Ibn Al Khattab) RA. Mesir sebelum ini hanya diperintah oleh umat Islam dan pemimpin Islam sahaja!

Mulai semalam,

Mesir diperintah sementara  oleh seorang pemimpin Kristian yang dinamakan Adli Mansur.

Tidak hairanlah media Israel mengalu-alukan langkah ini dan memanggilnya "pembebasan buat Mesir dan kembali ke landasan yang betul", dan Bashar Assad "menyambut acara-acara baru yang dijanjikan di Mesir" dan Nasrullah memanggilnya "Memperbaiki revolusi Mesir" manakala Mr.Obama mengatakan bahawa dia "bimbang" mengenai keadaan di Mesir!

Inilah hasil yang diperoleh oleh sekelian tamarood yang diasaskan oleh seorang muslim. Beliau bersungguh-sungguh ke sana ke mari dengan melakukan pelbagai tugasan sebagai balaci kepada musuh Islam. Bongok punya Dr.Ahmed Mehran... Mengapa ko tak mampus sejak kecik dulu????  wakaka

Mangkok hayun si Ahmaed Mehran orang yang bertanggungjawab
1. mengemukakan petisyen di mahkamah bagi membubarkan Dewan Rakyat, Dewan Senat, Jawatankuasa Pindaan Perlembagaan,
2. menangguhkan Pilihanraya Dewan Rakyat,
3. bersubahat memfitnah pemimpin Ikhwan, Dr.Isom Eryan dan Mohammed Beltaji menyerang kumpulan pembangkang yang berdemonstrasi di Tahrir serta
4. bertanggungjawab mencetuskan idea penubuhan kempen "Tamarrud" bagi mengumpul tandatangan rakyat bagi menjatuhkan Mursi.

Sejarah hidup Morsi - dakwah dan penjara tidak asing baginya

Saudi Arabia, UAE dan Syria sertai Israel restui rampasan kuasa di Mesir


adios

No comments:

Post a Comment