Monday, June 17, 2013

Lebih dua juta berhimpun tunjuk sokongan kepada Erdogan - Anwar Ibrahim kompom jeles


Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdogan dari Parti AK, jelas mendapat sokongan padu dari majoriti rakyat Turki untuk terus memimpin negara itu walaupun kita dihebahkan sama ada melalui media elektronik maupun cetak kononnya sokongan rakyat Turki terhadap kepimpinannya semakin pudar dan ditolak.

Hari-hari..siang malam pagi petang disiarkan adanya demonstrasi jalanan ganas antara beberapa rakyat Turki dengan polis.

Digambarkan seolah-olah Turki kini sedang bergolak dan berlakunya kerajaan AK pimpinan Erdogan di ambang tumbang, sedangkan realitinya kerajaan beliau amat teguh dan sokongan rakyat tetap jitu dan padu.

Dari rakaman gambar-gambar di atas, Erdogan dan Parti AK yang dikatakan amat rapat dengan DSAI, masih amat popular di Turki.

Ratusan ribu penduduk Istanbul, Turki majoritinya pendukung dan penyokong Parti AK pimpinan Erdogan keluar memberikan sokongan kepada beliau.

oleh - omakkau

Himpunan terbesar yang menyokong Anwar Ibrahim hanya 1/4 daripada jumlah yang diterima Erdogan. Bagaimanapun Anwar Ibrahim pasti bangga rakannya itu terus menjulang kepimpinan Islam.
adios

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete