Sunday, June 9, 2013

'Ustaz PAS' belasah anak murid ala tomoi

Memang ganas ustaz seorang ini. Beliau dikhabarkan sebagai seorang Ustaz Pas oleh blogger pro umno BN. Tak pedulilah siapa dia. Apa yang dilakukannya memang keterlaluan.

Mula-mula pelajar itu dilempang. Tidak cukup dengan itu beliau menghentak pangkal leher pelajar berkenaan dengan kedua-dua belah tangannya (ala tomoi) sehingga pelajar itu terbongkok.

Dalam keadaan terbongkok pelajar itu diberi penangan kepala lutut yang juga kelihatan seperti aksi tomoi. Memang tidak patut pelajar diperlakukan sedemikian.


BALING - Sebuah rakaman video memaparkan seorang remaja dibelasah oleh seorang lelaki dewasa yang didakwa berlaku di sebuah sekolah agama di sini mula tersebar di laman sosial.

Sebuah blog mendakwa lelaki dewasa itu merupakan seorang guru, manakala remaja itu merupakan pelajar di sekolah terbabit.

Video berdurasi 1.05 minit itu menunjukkan remaja terbabit ditampar, ditumbuk malah ditendang ala tomoi oleh lelaki dewasa terbabit.

Rakaman itu mula di muat turun dalam laman sosial sejak April lalu dan mendapat banyak kritikan daripada pengguna laman sosial.

Berdasarkan rakaman itu, remaja terbabit ditampar sekali di muka, ditumbuk di perut dan turut ditendang menggunakan lutut di perut.

Rakaman itu jelas menunjukkan remaja terbabit berada dalam kesakitan bagaimanapun, lelaki terbabit terus membelasah remaja terbabit tanpa belas kasihan.

Rakaman awal turut menunjukkan terdapat beberapa remaja yang berada dalam barisan berdekatan tempat kejadian, bagaimanapun, mereka seolah-olah tidak berani untuk mempertahankan mangsa.

Bagaimanapun, Jurucakap Polis Daerah Baling mengesahkan pihaknya masih belum menerima sebarang laporan mengenai kejadian berkenaan.

Pihak polis turut berharap pihak berkenaan dapat tampil membuat laporan polis bagi membolehkan pihaknya melakukan siasatan. sinarvideo anak dara melayu buat 'kerja' dalam kelas di terengganu

adios

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete