Monday, May 20, 2013

Rumah Kakak Muhyiddin dan Adik Ketua Polis Negara dirompak..


Rumah Kakak Muhyiddin dan Adik Ketua Polis Negara dirompak.. Rugi 300,000?

Malaysia menduduki tangga ke-19 daripada 153 negara sebagai negara paling selamat di dunia dan berada di kedudukan teratas di kalangan negara Asia Tenggara.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pencapaian itu diiktiraf secara global menerusi Indeks Keamanan Global (GPI) 2011 yang diumumkan tahun lalu.

Beliau berkata, ia merupakan peningkatan yang amat membanggakan berbanding 2009 yang menyaksikan Malaysia berada di kedudukan ke-26..

Hari ini Malaysiakini melaporkan.. Rumah kakak Muhyiddn, adik IGP dirompak..

Hanya dalam masa lima jam, dua kediaman milik anggota keluarga orang kenamaan negara dirompak dalam dua kejadian berasingan pada hujung minggu lalu.

Laporan China Press menyebut, kejadian pertama berlaku di kediaman milik seorang kakak kepada timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di SS3, Petaling Jaya.
Kediaman tersebut, sebuah rumah banglo, dilaporkan dipecah masuk pada jam 10 malam pada hari Sabtu.

Pada jam 3 pagi selepas itu, satu lagi kejadian rompakan dilaporkan berlaku di Mantin, Negeri Sembilan di sebuah rumah banglo milik seorang adik kepada ketua polis negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar.

Seramai lima orang dalam keluarga terbabit diikat oleh lima orang perompak, dipercayai warga asing.

Menurut satu kiriman berita Nanyang Siang Pau, perompak berkenaan menghilangkan diri tanpa dikesan manakala mangsa enggan mendedahkan jumlah kerugian ~ Malaysiakini

Jumlah kerugian yang terpapar pada portal China Press ialah 300,000

China Press
berita asal - Darisungaiderhaka

adios

1 comment:

  1. Oooii, kayanya kakak Muhyddin. Dalam rumah ye ada Rm300ribu! Tu Adik IGP tah berapa pulak yang kena rompak! Agaknya penyamun2 tu terpaksa rompak sebab nak sediakan wang untk bayar GST. Dan kepada pemimpin2 dan penguasa2 yang sayang sangat kat pendatang asing, siap bagi mykad dan eskot pada 5 Mei lalu,dicadangkan supaya tambahkan lagi pendatang asing di Malaysia ni supaya negara ni bertambah2 aman sejahtera.Penyamun2 asing ni tentu target rumah2 pemimpin dan keluarga mereka yang kaya.

    ReplyDelete