Friday, May 17, 2013

Azran Osman-Rani cetus krisis baru Tan Sri Rafidah dengan Shahrizat - agak-agak siapa bakal kena cili?

Susulan daripada tindakan CEO AirAsia X menarik balik iklan daripada Utusan Malaysia dan kenyataan beliau di laman sosial peribadi yang terang-terang menolak sikap perkauman yang disiar Utusan;

Kini ketua wanita UMNO cuba menyentap seteru politiknya suatu masa dahulu iaitu Tan Sri Rafidah Aziz... atau lebih mesra dipanggil Kak Pidah.

Saya mewakili Pergerakan Wanita UMNO Malaysia ingin melontarkan pertanyaan kepada Tan Sri Rafidah Aziz selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Airasia X di atas kenyataan oleh Ketua Pengarah Eksekutif beliau dari Airasia X, Azran Osman-Rani terhadap Utusan Malaysia dan tindakan menarik balik iklan di dalam akhbar tersebut.

Saya yakin Tan Sri Rafidah Aziz yang telah menerajui kepimpinan Wanita UMNO selama 22 tahun dan berusia 66 tahun semasa meninggalkan pucuk pimpinan Wanita UMNO Malaysia, cukup matang untuk menjelaskan isu ini berdasarkan perjuangan Wanita Melayu yang turut didukung oleh beliau semasa memimpin Wanita UMNO.

Malah, saya harap beliau memahami perjuangan Utusan Malaysia sebagai satu-satunya lidah rasmi orang Melayu.

Beliau seharusnya tampil kehadapan untuk memberikan pandangan, pendirian dan pendapat beliau untuk menyelesaikan isu ini, bukan terus berdiam diri walaupun beberapa desakan telah dikemukakan oleh badan-badan NGO Melayu dan beberapa pihak yang lain.

Wanita UMNO amat kecewa dan meminta Tan Sri Rafidah sebagai Pengerusi yang bertanggungjawab untuk Airasia X memberikan penjelasan secepat mungkin kerana terlalu ramai orang Melayu berasa amat tersinggung dengan pandangan yang tidak bertanggungjawab oleh Azran Osman-Rani


kredit kepada kedah kini

adios

1 comment:

  1. utusan meloya kena macam pukulan sliper buruk daa :)

    ReplyDelete