Saturday, April 13, 2013

Umi Hafilda tawar diri bertanding lawan Anwar Ibrahim... wakaka

PETALING JAYA: pengkritik lantang PKR Ummi Hafilda Ali bersedia untuk bertanding dalam pilihan raya di bawah Barisan Nasional selagi parti pemerintah memberi laluan kepada beliau untuk bertanding menentang "dua pengkhianat negara" - Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan abangnya, Timbalan Presiden PKR Azmin Ali.

"Jika diberi peluang, saya ingin menentang kedua-dua mereka sahaja. Saya tidak berminat dengan yang lain kerana matlamat saya bukan untuk menjadi pemimpin tetapi untuk memusnahkan pengkhianat, "beliau dipetik sebagai berkata oleh Utusan Malaysia.

"Ini adalah negara saya dan saya tidak mahu pengkhianat bangsa untuk memburuk-burukkan Malaysia walaupun orang itu adalah daging saya sendiri dan darah," kata Ummi Hafilda merujuk kepada Azmin

Ummi Hafilda menjadi terkenal apabila dia menjadi saksi pendakwaan dalam perbicaraan kes liwat Anwar yang pertama pada tahun 1998. Beliau adalah seorang ahli Umno yang telah tidak henti-henti dalam kempen terhadap Anwar, Azmin dan PKR

Anwar adalah penyandang Permatang Pauh MP manakala Azmin memenangi Parlimen Gombak dan Bukit Antarabangsa  pada 2008. Ummi  berminat bertanding kedua-dua kerusi Parlimen.

Beliau memberitahu Utusan bahawa dia ikhlas dalam tawaran beliau dan ini tidak bermaksud untukmendapatkan publisiti murah.

Dua hari lepas, blogger Umno Wan Muhammad Azri Wan Deris, yang blog sebagai Papagomo, mengumumkan bahawa beliau akan bertanding di Permatang Pauh sebagai calon bebas melalui wakilnya - NGO Nadi Rakyat Malaysia Mohd Rafi Awang Kechik.

kalau dia ni bertanding elok juga. Rasanya akan  hilang wang pertaruhan.


adios

No comments:

Post a Comment