Saturday, January 4, 2014

Tuduh PAS sesat - muhyiddin perlu cermin diri sendiri

Timbalan Perdana Menteri hari ini melabelkan Parti PAS sebagai Parti Ajaran Sesat berikutan kenyataan kontroversi Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, yang disifatkannya sebagai fatwa songsang yang boleh mengelirukan rakyat.

"Nik Aziz bersifat macam Tuhan sedangkan dia kata dia tokoh agama. Dia mengeluarkan fatwa sebegitu menghukum bahawa sembahyang orang Umno tidak dapat pahala kerana katanya Umno menolak Islam, Umno tidak berjuang untuk Islam.

"Ini bukan kali pertama, Pas dan Nik Abdul keluarkan fatwa menghukum Umno. Umno sebagai kafir di dalam Amanat Haji Hadi. Ini sudah terbukti bahawa Pas ialah Parti Ajaran Sesat, dan bukannya Parti Islam SeMalaysia," katanya.

"Kalau ikut ajaran Pas sebegitu, maka semua akan sesat. Lebih-lebih lagi Nik Aziz menggunakan agama untuk tujuan politik lagi menyesatkan.

"Satu peringatan agar kita menolak Pas dan pemimpin Pas, dan Umno adalah parti yang berjuang untuk Islam sudah lama. Kalau saya nak ceritakan mungkin pemberita tidak ada muka surat untuk tulis," katanya.

Katanya, dari awal lagi, sejarah Umno menunjukkan perjuangan parti itu untuk menebus kemerdekaan negara, menggubal perlembagaan meletakkan Islam sebagai agama persekutuan, pembelaan umat Islam, maka jelas terbukti Umno ialah parti yang memperjuangkan Islam sejak dahulu sampai hari ini.- Bernama melalui Malaysiakini

Mari kita nilai semula kata-kata TGNA seperti dalam video dibawah. Salah tang mana?


Jangan ingat Muhyiddin itu anak kiyai dia boleh suka-suka cakap sahaja. Yang kiyai (ulama) ayahanda dia dan bukan dia. Yang dihormati orang-orang islam ialah ayahanda dia bukan dia.... wakaka

Buat Muhyiddin jangan tunjukkan kelemahan diri kepada orang lain. Berfikir sebelum bercakap lebih baik daripada bercakap melulu macam orang hilang kewarasan.  Muhyiddin jangan lupa, kalau tak pernah tahu hari ini gua bagi tahu bahawa ...


wakaka. takkan gua nak ajar anak kiyai kot! Kalau Muhyiddin belum belajar eloklah belajar di SINI. Bacalah sampai habis supaya perbuatan-perbuatan yang membatalkan syahadah tidak dilakukan dan membolehkan sembahyang anda diterima... ada faham ka ni????

Dalam kata-katanya TGNA menyebut "kalau orang PAS tolak Islam pun tak dapat pahala (solatnya)," Tidak dapat pahala dalam konteks ayat TGNA ialah sembahyang seseorang atau sekumpulan manusia yang menolak islam. Tidak Islamlah seseorang yang menolak Islam. Jika tidak Islam mana ada pahala bagi solat yang dilakukannya. Itu pun susah nak faham. bengong sungguh ka? Atau suka putar belit fakta kerana diri tersepit?

Tindakan Muhyiddin mengatakan PAS sesat kerana kenyataan TGNA tersebut adalah tidak berasas sama sekali kerana dibuat tanpa merujuk fakta.

Ayat 44 surah al maaidah menyatakan dengan jelas bahawa orang-orang yang enggan berhukum dengan hukum Allah adalah kafirSekarang siapa kafir? Sendiri mau ingat ma! Dapat pahalakah solat orang-orang yang menolak hukum Allah sedangkan ayat 44 dalam surah Al Maaidah terang sekali merujuk mereka sebagai kafir?

Nak gua tolong jawab juga????  kalau dah kafir buat apa pun tak ada pahala....sonang ba itu!

Jangan percaya bulat-bulat sesuatu yang diperkatakan oleh orang-orang umno walau dia bergelar MUFTI sekalipun. Mereka ini banyak membuat penilaian berdasarkan kepentingan politik semata-mata dan sanggup mempermainkan hukum ALLAH. Semoga tidak ramai yang terpengaruh dengan manusia-manusia jenis ini.
......................................................

HAYATI APA MAKSUD DR HARUN DIN AL HAFIZ
BILA NAK BERBURU LAGI , TUAN GURU,  LARAT LAGI KE?

Nak tanya muhyiddin yasin... yang terdapat dalam gambar NII tak sesat ke?adios

No comments:

Post a Comment